Siirry pääsisältöön

Bataattiviipaleet uunissa ja turinaa


Meidän neitokainen halusi ruuaksi chicken wingsejä ja ajattelin, että voisihan niitä pitkästä aikaa tehdä. No, ne oli ihan kaupan marinadissa, joten niitä ei tarvinnut sen kummemmin valmistella.

Heh. saahan niistäkin ohjetta, kun vaan kirjottaa. Avaa pakkaus ja pidä wingsejä huoneenlämmössä puolituntia. Ota wingsit paketista ja aseta ne uunivuokaan. Paista wingsejä 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Eilen kokeilin Monnan blogissa ollutta Hanna Sumarin keittokirjasta poimittua bataattiviipaleita uunissa ohjetta, kun halusin wingseille salaattia jykevämpää lisuketta. Nam olipa ne hyviä ja tosi helppoja valmistaa. Tässä mun sovellettu versio kaikessa yksinkertaisuudessaan bataatit siivutetaan (sentin siivu), sivellään (esim. sitruunaoliiviöljy) ja paistetaan uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Enkelikynttilän tunnelmaa
Tänään on "liikuntaohjelmassa" kävelylenkki ja ajatuksena on vielä sen jälkeen tehdä crosstrainerilla 20-30 minuuttia, kun viikon kiireistä johtuen liikuntoja jää väliin. Joo tiedän, että aina on aikaa kun vain haluaa, mut nyt vaan oon priorisoinut tämän viikon näin ja annan itselleni vähän löysää. Eilen niin kuin maanantainakin olin kotona vasta seiskan jälkeen. Siinä vaiheessa kun kotiin pääsi, oli niin hirveen nälkä, että oli pakko laittaa ruokaa (no eilen oli pakko ottaa etkoruokana bansku) ja kun ruokaa sai suuhunsa, niin hetken hengähdyksen jälkeen piti tehdä pakolliset kotiaskareet.

Tänään ehdin kotiin onneksi vähän aikaisemmin, joten jaksaa/ehtii paremmin liikkumaankin. Nyt ruokaa ja sitten ulos.


Tunnelmaa
Lounassalaatti

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työreissulla

Aamulla hyppäsin matkaan ja kilkuttelin muutama sata kilometriä työhön liittyvään seminaarin. Huominen päivä vlerähtää vielä täällä mielenkiintoisten asioiden äärellä. 
Täällä on ollut hyvät appeet, vähän liiankin hyvät. Kuvassa on kevyt illallinen 😄.
Paljosta istumisesta huolimatta olen saanut päivän aktivisuustason saavutettua ja vältettyä, ettei yhtään passivisuus leimaakaan ole tullut. 
Leppoisaa tiistai-iltaa!

Laiskiainen vähemmän laiskana

Tänään on ollut puuhapäivä. Tilasin puita talveksi... no tuossa pinossa taitaa olla pariksi kolmeksi talveksi 😄. Tänään en saanut koko kasaa pinottua eli puuhaa riittää useammaksikin illaksi. 
Puiden pinoaminen näkyi myös päivän aktiivisuustasossa.
Kuvassa komeilee uusi motivaattorini Polarin A370, jonka hankin uuvahtaneen Loopin tilalle. Loop oli ahkerassa käytössä n. 3,5 vuotta. Tuo uusi tuttavuus tuntuu Ihan mukavalta päivän käytön jälkeen. 
Syömiset on olleet oikein hyvät. Aamupuuro, kalaa lounaaksi, porkkanoita välipalaksi, nakkikastiketta päivälliseksi ja iltapalaksi Fazerin uutta kaura siemenleipää. Siemenleipä oli oikein maukasta, suosittelen maistamaan, jos sattuu eteen. Siemenleipää on rukiisenakin, mutta sitä en vielä ehtinyt maistaa, ostin kyllä.
Nyt äänikirjan kera nukkumaan. Kauniita unia!Tiistai

Tänään olin ajatellut nauttivani ylhäisestä yksinäisyydestä sohvan pohjalla töiden jälkeen, mutta aina ei mee niin kuin suunnittelee. Teinin illan harrastus oli peruttu, setä päätti ilahduttaa vierailulla ja velipoikakin päätti pyörähtää, että se siitä rauhaisasta illasta 😄. 
Huomenna ja torstaina onkin sitten illalla monenmoista menoa, mukavia juttuja harrastusten parissa. Välillä harrastuksiin lähteminen tuntuu "vaikealta" mutta niistä saatu ilo ja energia vie eteenpäin ja sitä jälkeenpäin ihmettelee sitä "lähtöhannausta". 
Maanantaina kokeilin kavereiden kovasti kehumaa nachopeltiä. Oikein makuisaahan se oli, mutta ei niin kevyttä.  Kuvittelisin, että voisin tehdä tuota toistekin.
Eilen kävin elokuvissa katsomassa Kingsmanin kakkososan (Kultainen kehä). Leffa oli Bond tyyppinen toimintaelokuva huumorilla höystettynä. Yksi suosikki näyttelijöistäni Colin Flirh tietysti teki elokuvasta entistä paremman. Elton John oli myös loistava. Ykkös osan katsoin dvd:ltä sunnunt…