Siirry pääsisältöön

Bataattiviipaleet uunissa ja turinaa


Meidän neitokainen halusi ruuaksi chicken wingsejä ja ajattelin, että voisihan niitä pitkästä aikaa tehdä. No, ne oli ihan kaupan marinadissa, joten niitä ei tarvinnut sen kummemmin valmistella.

Heh. saahan niistäkin ohjetta, kun vaan kirjottaa. Avaa pakkaus ja pidä wingsejä huoneenlämmössä puolituntia. Ota wingsit paketista ja aseta ne uunivuokaan. Paista wingsejä 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Eilen kokeilin Monnan blogissa ollutta Hanna Sumarin keittokirjasta poimittua bataattiviipaleita uunissa ohjetta, kun halusin wingseille salaattia jykevämpää lisuketta. Nam olipa ne hyviä ja tosi helppoja valmistaa. Tässä mun sovellettu versio kaikessa yksinkertaisuudessaan bataatit siivutetaan (sentin siivu), sivellään (esim. sitruunaoliiviöljy) ja paistetaan uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Enkelikynttilän tunnelmaa
Tänään on "liikuntaohjelmassa" kävelylenkki ja ajatuksena on vielä sen jälkeen tehdä crosstrainerilla 20-30 minuuttia, kun viikon kiireistä johtuen liikuntoja jää väliin. Joo tiedän, että aina on aikaa kun vain haluaa, mut nyt vaan oon priorisoinut tämän viikon näin ja annan itselleni vähän löysää. Eilen niin kuin maanantainakin olin kotona vasta seiskan jälkeen. Siinä vaiheessa kun kotiin pääsi, oli niin hirveen nälkä, että oli pakko laittaa ruokaa (no eilen oli pakko ottaa etkoruokana bansku) ja kun ruokaa sai suuhunsa, niin hetken hengähdyksen jälkeen piti tehdä pakolliset kotiaskareet.

Tänään ehdin kotiin onneksi vähän aikaisemmin, joten jaksaa/ehtii paremmin liikkumaankin. Nyt ruokaa ja sitten ulos.


Tunnelmaa
Lounassalaatti

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keskeneräiset käsityöt

Pöllö kirjoitti ufoistaan ja sain idean kaivaa omat ufoni kaapista. Ufot eli unfinished objects, "keskeneräiset käsityöt".
Minulla on kaksi tosi ufoa ja kolmas taitaa tulla siitä syksyllä aloittamastani piposta, joka on purettu useaan kertaan ja on nyt kesken eräisenä ties missä.
Ensimmäinen ufo on perintöufo. Kesäinen puuvillaneule, jonka edes mennyt äitini on neulonut puoli valmiiksi. Todettakoon, että tuo neule saattoi hänelläkin olla ufona 10 vuotta. Sen tiedän, että itse en saa tuota valmiiksi, joten haluaisin lahjoittaa tuon eteen päin. Ilmianna siis itsesi jos haluat tuon projektin. Lähetän sen lankoineen halukkaalle. Ohjetta ei valitettavasti ole tallella.

Toinen ufo on tyttärelleni joskus aloittamani villapaita, joka on hihoja vaille valmis. Nyt tuo ei tuolle vanhalle taida sopia. Ajatuksissa on tehdä se veljen tyttären pojalle eli minulla on pari vuotta ainakin tehdä se valmiiksi 🤣.


Työreissulla

Aamulla hyppäsin matkaan ja kilkuttelin muutama sata kilometriä työhön liittyvään seminaarin. Huominen päivä vlerähtää vielä täällä mielenkiintoisten asioiden äärellä. 
Täällä on ollut hyvät appeet, vähän liiankin hyvät. Kuvassa on kevyt illallinen 😄.
Paljosta istumisesta huolimatta olen saanut päivän aktivisuustason saavutettua ja vältettyä, ettei yhtään passivisuus leimaakaan ole tullut. 
Leppoisaa tiistai-iltaa!

Mihin tää aika menee

Mihin ihmeeseen mun aika menee? Pitää vissiin ruveta pitämään aika päiväkirjaa. Ajatuksissa on ihan oikeasti miettiä mihin aikani käytän, mistä nautin ja millaisten ihmisten kanssa vietän aikaani. 
No tämän viikon aikana on käyty töissä, on harrastettu, on lenkkeilty (2x), on juhlittu ja ihan vaan kotoiltu. 
Tänään kävin perheen kanssa Ikeassa. Lihapullat jäi väliin, mutta muutama hodari haukkaistiin kotiin lähtiessä matkaevääksi.
Katselin Ikeassa pimennysverhoja. ja tauluja.

Matkaan lähti pimennysverhot, jälkiruokalusikat ja led-valolista.

Salaatteja olen syönyt viime viikolla paljon, lähinnä kana-ja lohisalaatteja.


Mä oon aika pliisu nykyään, kun en oo munaakaan saanut säikäytettyä kunnolla. Melkoisella nykertelyllä  sain kuorittua munan salaattiin.
Tuorepuuroa tulee syötyä nykyisin vain viikonloppuisin, sillä käyn usein töissä aamupuurolla. Tänään herkuttelin kuvan puurolla. 
Nyt hieman purkausta...
Tällä viikolla mielen päällä on ollut ihmissuhteet, niiden syvyys versus pinnallisuus. Kuinka…