Hetki tuoteselosteen äärellä

Teini kävi eilen ostamassa itselleen iltapalaksi hodarin, tuli kotiin, lämmitti, maistoi ja kiljui ettei tätä voi syödä. Ukkokultakin maistoi hodarin toisesta päästä ja totesi, että pahaa on. Minunkin piti maistaa, mutta todettakoon kärkeen, että ajattelin ei se nyt niin pahaa voi olla, mutta oli se, minultakin jäi syömättä.

Kiinnostuimme kovasti millaisista aineksista syntyy tuollainen makukokemus. Tuoteselosteen lukeminen oli hämmentävää, lisäaineita oli useita ja minusta tuote seloste oli hyvinkiin harhaanjohtava. Lukekaapa itse... 

Itselleni herätti kysymyksiä erityisesti liha ja lihaan verrattavat aineosat, vettäkin tuotteessa ilmeisesti enemmän kuin naudan- ja porsaanlihaa. 

Eineksiä meillä syödään silloin tällöin ja ne on joskus ihan ok nopeita ja helppoja. Täytyy todeta, että nyt löytyi eines, jota meille ei enää ikinä osteta 😄.

Tänään tein puolen tunnin kotijoogan, se oli oikein kiva. Tuollainen ohjattu "kotijumppa" on yllättävän kiva, telkkarista katselet ja teet perässä. 

Iltasaunassa käyty, seuraavaksi nukkumaan, sillä aamulla on aikainen herätys.

Hyvää yötä!










Kommentit

  1. Eipä ole tullut tuota koskaan maistettua. Nyt oli viikonloppuna eväänä... Hmm.. HoviRuoka Oy:n Kasvispiirakka. Siis niin kuin lihis, mutta kasvispiirakka. Ei sen takia, etten söisi lihiksiä, väliin laitoin reilusti ihan kyllä nakkeja, vaan siksi, että noi ei ole ihan niin rasvaisia.
    Ja jopa ihan hyviä, vaikka olenkin tällainen kasvisintolerantikko...
    Löysin tuollaiset "kasvislihikset" - miksi noita nyt sanoisi - kerran vahingossa, kun Lidlissa kiireessä luulin ottavani oikeasti lihiksiä ja kassalla Puolisko totesi, että "Otit sitten kasvispiirakoita". No en siitä jonosta enää lähtenyt niitä vaihtamaan, totesin vaan, että kaipa noikin nakkien kanssa menee :D Ja menihän ne.

    Mutta mitä lisäaineisiin tulee. Niitähän on nykyään joka paikassa ja - no ei ne kai kaikki ihan niin kamalan pahasta ole, mutta mulla on jäänyt jostain vuosikymmenten takaa mieleen; silloin tuli vielä ohjelma PATAKAKKONEN - muistatko sellaisen? - ja siinä Jaakko Kolmonen, muistaakseni, sanoi, että jos eineksessä on enemmän kuin kolme E-ainetta, se on elintarvikkeeksi kelpaamaton :D :D Se ei taida enää tänä päivänä ihan pitää paikkaansa, mutta sitä olen yrittänyt noudattaa; katson kyllä eineksistä E-aineiden määrän ja yritän valita sellaisia, missä niitä on mahdollisimman vähän.

    Kerran ostin töihin laimennettavaa mehua, maku oli joku mandariini tms. ja se kuulosti houkuttelevalta. Vasta kun eka kertaa aioin sitä juoda, katsoin, että ainoa AITO aine siinä juomassa oli vesi! Kaikki muut oli E-aineita ja niitä oli varmaan liki kymmenen. Mehu jäi juomatta, annoin sen jollekulle muulle, jota se ei haitannut. Sen jälkeen en ole ostanut minkäänlaisia light -juomia. Ostan reilusti sokeroitua juomaa ja jos ei löydy mieleistä sokeroitua juomaa tai jugurttia tms., niin jätän ostamatta. Juon vettä, tai ostan turkkilaista jugurttia ja marjoja ja teen jugurtin itse.

    Ugh. Olen avautunut.

    Ai niin. Viikonloppuna söin kuin porsas. Siis en kuin Possu, vaan kuin porsas. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen maistanut noita kasvislihiksiä ja ne on sarjassamme ihan hyvänmakuisia eineksiä.

      Tunnustan, että olen nykyään aika huono katsomaan selosteita ja syön sujuvasti noita "E:itä", mutta tuon nakkisämpylän kohdalla maku havahdutti katsomaan ja vähän kauhistumaan.

      Itse olen light-limsojen juoja. Viikossa menee keskimäärin 1,5 - 2 litraa ja mielestäni se ei ihan hirveästi ole. Juon pääsääntöisesti vettä, mutta joskus tekee mieli jotain kuplivaa 😄.

      Ps. Välillä pitää tankata ja pitää porsaspäiviä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli