Kehityskeskustelu

Viime viikonlopun jälkeen päätin tosiaan käydä itseni kanssa "kehityskeskustelun". En ole ollut lainkaan tyytyväinen omaan ruoka käyttäytymiseni viime viikonloppuina ja toisaalta viimeistä Lite -viikkoa viedään ja on aika pysähtyä miettimään senkin osalta miten tästä etiäpäin...

Viikot menevät helposti ohjeiden mukaan, mutta nyt on viikonloppuina ollut havaittavissa sellaista ruokailukäytöstä johon haluan saada stopin ennen kuin se kunnolla alkaakaan. Parina päivänä on ensin ruokailut livenneet ja sitten olen aloittanut hillittömän ahmimisen, syönyt kaikkea hyvää niin, että napa tursuaa ja tästä käytäytymisestä en pidä, etenkin kun tiedän mihin se voi johtaa... Se, että viikonloppuna ottaa muutaam karkin, piparin tai vaikkapa pitsan palan ei maata merille vie, mutta tuo ahmiminen vie.

Tiedän, että haluan pysyä näissä mitoissa n.65-70 kg, miksei hiukan kevyempänäkin. Se edellyttää minulta ainakin tässä vaiheessa tiettyä kurinalaisuutta ruuissa ja säännöllistä liikuntaa ja koska haluan olla tavallisen kokoinen ja löytää ihania normaalikokoisia vaatteita sekä olla terve.

Tässä itselleni jo hyviksi havaittuja apukeinoja jatkoonkiin...



Alla Iltasanomien sivuilta poimittu teksti, joissa on mielestäni aika vissi perä.

 Laihduttaja!
Näin pääset liikakiloista eroon iäksi!
Lähde: Everyday Health
1. Rakenna lisää rasvatonta lihasmassaaYlläpidä tai kohota aineenvaihduntaasi jatkamalla rasvattoman lihasmassan rakentamista, sillä lihasten aineenvaihdunta on korkeampi kuin rasvalla. Jos et vielä treenaa painoilla, lisää se liikuntaharjoituksiisi nyt. Jos käytät jo painoja, lisää niiden määrää haastaaksesi itsesi.

2. Vaimenna nälkä täyttävämmillä ruoilla
Erään tutkimuksen mukaan lihomisen välttäminen on tehokkainta, kun syö täyttävämpiä aterioita. Kylläisyyden tunteen saa aikaan ruoilla, joissa on runsaasti kuituja. Suosi siis hedelmiä, vihanneksia, täysjyvätuotteita sekä vähärasvaista proteiinia.

3. Vältä houkutuksia
Toisen tutkimuksen mukaan naiset, jotka saivat parhaiten pidettyä painonsa kurissa, olivat myös hyviä välttämään herkkujen syömistä. Houkutusten välttäminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei koskaan saisi syödä mitään hyvää. Kyse on paremminkin siitä, ettei ahmi herkkuja kilokaupalla, vaan syö hiukan silloin tällöin ja rajoittaa herkutteluhetkiä.

Päivittäisiä houkutuksia voi välttää monella tavalla, kuten suunnittelemalla etukäteen, milloin syö ulkona, syömällä ulkona vähemmän ja jättämällä lempiherkut ostamatta kaupasta.

4. Laske kalorit
Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan eräs keino pitää ylimääräinen paino onnistuneesti loitolla on laskea säännöllisesti kalorit. Netistä löytyy monenlaisia kalorilaskureita, joita voi käyttää hyödykseen. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka onnistuivat parhaiten pysymään ihannepainossaan, söivät vähemmän kuin 1800 kilokaloria päivässä ja rajoittivat rasvan syöntiään.

5. Suunnittele ateriasi etukäteen
Kun suunnittelee aterian kerrallaan etukäteen, pysyy paremmin oikealla polulla.

6. Harkitse liikuntaharjoitustesi pidentämistä
Asiantuntijat suosittelevat vähintään 30 minuuttia fyysistä aktiivisuutta viidesti viikossa, mutta painottavat, että mitä enemmän liikkuu, sitä paremmin pystyy ylläpitämään saavutettua painoaan. Kannattaa siis tähdätä esimerkiksi 60–90 minuuttiin liikuntaa päivittäin.

7. Mittaa annoksesi
Painonhallinnassa auttaa, kun punnitsee annoksensa ja rasvat, jotka ovat ruokien kaikkein kaloripitoisin osa. Tämä ei tarkoita sitä, että joutuisit kantamaan vaakaa mukanasi joka paikkaan, mutta sitä kannattaa kuitenkin käyttää mahdollisimman usein kotona. Näin opit mittaamaan järkevän annoskoon silmämääräisesti ja tiedät, kuinka paljon voit syödä.

8. Punnitse itsesi päivittäin
Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka punnitsevat itsensä kerran päivässä, hallitsevat painoaan paremmin kuin muut. Päivittäiset punnitukset voivat olla lannistavia laihduttaessa, mutta ne auttavat huomaamaan, jos paino alkaa vaivihkaa hivuttautua ylöspäin. Silloin lihomiseen on helpompi reagoida.

9. Suosi maitotuotteita
Tutkimuksen mukaan kolmen tai useamman vähärasvaisen maitotuoteannoksen syöminen päivässä auttaa pitämään ylimääräisen painon tehokkaammin loitolla. Naisille tämä on erittäin hyödyllistä, sillä se auttaa ylläpitämään myös luiden terveyttä.

10. Syö aamiaista
Aamiaista ei turhaan sanota päivän tärkeimmäksi ateriaksi. Säännöllisen aamiaisen syöminen auttaa todistetusti pitämään ei-toivotut kilot loitolla. Paras keino on syödä samanlaisia, terveellisiä ruokia säännöllisesti, kuten kaurapuuroa, kreikkalaista jogurttia ja tuoreita hedelmiä.

Kommentit

  1. Nyt tuntuu olevan ilmassa tällaista pientä "lipsumista" siellä sun täällä. Johtuisikohan jonkinlaisesta kisaväsymyksestä? Itseä ainakin hieman uuvuttaa, mutta nyt on pysytty kurissa. Ja sunnuntaina on tankkausta tiedossa. <3 Tankkaus, pelastajani. :D En varmaan muuten pystyisi tähän.

    Katselin kanssa tuota iltasanomien juttua ja itse toteutan noista muutamia. Lasken kaloreita, käyn vaa'alla päivittäin, syön aamupalan, välttelen houkutuksia, suunnittelen etukäteen... Luulisi, että nyt oikeasti onnistuisikin sitten pitämään sen painon normaalina, kunhan sinne normaalipainoon ensin pääsisi.. :)

    Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kisaväsymystä taitaa olla ilmassa. Mukavaa tankkausta sulle mä ajattelin ihan mennä peruskuviolla viikonlopun.

      Kyllä sä sinne normaalipainoon pääset, mut mulle on ollut oikeesti yllätys kuinka työlästä tää ylläpito on eli kannattaa asettaa tavoitteet siten, että taiteilu ei lopu siihen kun on tavoitepainossa vaan jatkuu.

      Mä en tällä hetkellä laske kaloreita vaan punnitten ruuat Liten ohjeiden mukaan, mut noista IS jutuista toteutan siis melkein kaikkia. Ruokailujen etukäteen suunnittelu on mulle tosi tärkeetä ja se ettei ateriavälit kasva liian pitkiksi.
      Tsemppiä oikein kovasti!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli