Historian havinaa ja tätä päivää

Kaivelin jotain paperia etsiessäni arkistojani ja löysin laihdutuksen/ elämäntapa remonttini alkuvaiheilta tuloksia. Huh, että luvut pysäyttivät miettimään mistä on lähtenyt ja mihin päässyt...

9/2010 rasvaprosenttini on ollut 45,3% ja rasvaa on ollut painosta lähes 48kg, lihasmassan osuus on ollut n 54kg  Painoa on ollut lähes 105kg. BMI on ollut yli 36. Elämä oli silloin erilaista, en ollut lainkaan tyytyväinen itseeni ja se myös heijastui kaikkiin tekemisiini.






Nyt pari vuotta myöhemmin, olen kohtuullisen tyytyväinen olemukseeni. Tottakai nälkä on kasvanut syödessä ja nyt ehkä uskaltaa miettiä "hifistelyä", vaikka pääpaino on tosiaan siinä, että pysyn näissä mitoissa. Ruokailujen ja elämäntapojen suhteen saa edelleen olla tarkkana ja uskonkin, että en koskaan voi täysin unohtaa elämäntapojen tarkkailua. Se on vaan niin, että tuo herkkujen himo ja painon nousu vaan on geeneissä :D, mutta se annanko niille ylivallan on omassa kontrollissani. Viereinen salaatti on nykyään herkkua, ennen herkkua olisi ollut hampurilainen tai kebab. Joskus niitäkin tekee mieli, mutta ei ne oo enää sellaista herkkua mitä ennen.
 



9/2012 rasvaprosenttini on 30 lähes ja rasvaa on painosta vain n.23 kg, lihasmassan osuus on reilut 50 kg. BMI on nyt normeissa. Olen erityisen iloinen, että lihasmassa on säilynyt noinkin hyvin, vaikka painoa on tippunut kymmeniä kiloja. Tämän hetkinen paino on 71,5 kg. Toki tavoitteena on kasvattaa lihasmassaa ei hävittää.



Hassua huomata, miten muutos on vaikuttanut ympäristön käytökseen. Siihen kannattaa oikeasti varautua henkisesti, niin hyvässä kuin pahassa. Lähipiiri on toki aina ollut tukena ja välittänyt minusta, olin sitten lihava tai laiha, mutta ei se muutos aina ole lähipiirillekkään helppoa. Olen huomannut, että osa ns. tuttavista on jollain tavalla "kateellisia" tästä muutoksestani, osalle ihmisistä olen muuttunut "näkyväksi" eli olen muuttunut jollain tapaa kiinnostavammaksi. Toki tuohon jälkimmäiseen on osaltaan ollut vaikutusta, että varmasti olen rohkeammin esillä kun aiemmin, mutta en nyt kuitenkaan ihan niin paljoa.




Tähän päivään... Tiukempaa ruokavaliota on takana kohta viikko ja homma etenee ihan kivasti. Perjantainen salilla käynti ei yllätys, yllätys saanut aivan kipeäksi vaikka niin hiukan pelkäsinkin. Tänään on ohjelmassa ulkoilu ja kuntosalitreeni ollut ohjelmistossa. Huomenna sitten kotona jonninmoista treeni


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli