Stressin vaikutus ruokailuun ja muuta

Tulipa tässä viime päivinä oltua ihan koekaniinina miten stressivaikuttaa ruuan himoon. Viime viikolla oli koulutehtävän palautus ja pari tiukkaa työcasea pitkien päivien kera, jotka aiheuttivat melkoisia paineita. Viikolla oli iltaisin aivan järkyttäviä mielitekoja etenkin rasvaiseen ruokaan, eikä se makean himokaan ollut paljoa lievempi. Tunnustan ihan avoimesti, etten saanut täysin mielitekoja pidettyä kurissa, mutta "vanhaan elämään" verrattuna se onnistui paljon paremmin.



Kyltissä lukee räjähdysvaara ;)

Maanantaina aloitin kuntotestin perusteella laaditun liikuntaohjelman toteuttamisen... Havahduin sitten siihen todellisuuteen, että kiireinen stressaava viikkoa ei ole paras mahdollinen uuden aloitusviikko ja eihän se homma lähtenyt käyntiin, suunnitelman mukaisesti. Liikuttua kyllä tuli jossain määrin, mutta ei ohjelman mukaisesti, niin kuin piti.  


Jatkossa kun näitä stressiviikkoja tulee, varaudun etukäteen paljon paremmin siihen, mitä kaapista löytyy (ei siis löydy ;) ) ja ennakoin aikatauluja. Huomaan että syksyllä alkaneet opinnot tehtävineen aiheuttavat lisähaasteita. Sunnuntaina on hyvä istahtaa alas ja suunnitella seuraavaa viikkoa. Katsoa mihin liikunnat saa mahdutettua. Miten rakentaa ruokailut ja onko niin sanottuja "pakkopulla ulkona syömisiä". Edellä mainittuja tilanteita minulle tulee töissä ja vapaa-aikana joudun osallistumaan erilaisiin tilaisuuksiin joihin liittyy ruokailu. Näissä olen oppinut luovimaan hienosti ja tiedän mitä voin syödä, mutta etenkin aluksi ongelmia teetti se, kun ei tienyt mitä ruokaa on tarjolla. On totta, että ei varmaan niin kiirestä aikataulua ole ettei ehtisi liikkumaan edes jotain, mutta hyvällä suunnittelulla saa enemmän tehoja aikaan.

Tämän päivän liikunnat
Sauvakävelylenkki (peruskestävyys sykealueella 124-144) 60 min, Monnan ohjeilla kahvakuulatreeni, venyttely

Ensi viikon liikuntaohjelma,
jossa olen huomioinut kyseisen viikon muut aikataulut
MA palauttava ulkoilu 10-80min, venyttely (sykealueella 104-124)
TI peruskestävyys 60 min, 4 liikettä 3x15, venyttely (sykealueella 124-144)
KE Lepo
TO palauttava ulkoilu 10-90min, venyttely (sykealueella 104-124)
PE Vauhtikestävyys 40-60min (sykealueella 144-164)
LA peruskestävyys 60-90 min, 4 liikettä 3x20, venyttely (sykealueella 124-144)
SU Lepo
Isänpäivästä huolimatta tänään en herkuttele, vaan säästän herkut perheen isälle. Tänään syön siis  lähes perussettiä; tuorepuuroa, tonnikalasalaattia, kanttarellikeittoa ja Uotilan ruislimppua ja ilta- ja välipalarahkan

 

 

Hyvää Isänpäivää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli