Sieniä ja ulkoilua...

Viikonlopun teemoina on ollut sienestys ja ulkoilu. Viikonlopun aikana kävin heittämässä reilun tunnin reippaan metsälenkin ja vietin kolme tuntia sienimetsässä. Saalis oli ruhtinaalliset 3 kiloa suppiksia. Niistä kelpaa talvella keitellä suppissoppaa ja tehdä sienipiiraita.


Hassua miten sitä voi hurahtaa tohon sienestykseen. Vielä kymmenen vuotta sitten olin autuaan tietämätön tästä hauskuudesta tai ehkä paremminkin en vain ymmärtänyt sienien päälle. Nyt kun olen oppinut tekemään ruokia sienistä, olen ymmärtänyt samalla sienestyksen ihanuuden. Täytyy kyllä tunnustaa, että edelleen poimin vain lähinnä suppiksia ja kanttarelleja. Täytyis varmaan laajentaa sieni repertuaaria.

Ruokien tarkkailuprojekti on mennyt oikein hienosti ja kovasti kiristäneet housukin tuntuvat väljemmiltä, kun pahin hiilaripöhö on kadonnut. Vaa'an kanssa toki on vielä runsaasti töitä.

Aktiivisesta, mutta rentouttavasta viikonlopusta on hyvä lähteä uuteen viikkoon.
Oikein mukavaa viikkoa!

Kommentit

  1. Voe mahoton, mikä määrä sieniä! Mölkillä yhteen paikaan kasvaa aina suotuisina kesinä kanttarelleja. Tänä vuonna oli vain liian kuivaa niiden kasvuaikana. Suppiksia ei meillä päin kasva ollenkaan. Valitettavasti. Joten tyydyn sienissä lähinnä kangasrouskuihin. Mutta nehän on ryöpättävä

    VastaaPoista
  2. Meidän kulmilla suppiksia on mahtavasti (tosin paljon kerääjiäkin ;) ). Kantiksia löydän tutun opastamasta paikasta pienen ajomatkan päästä juuri ja juuri sen verran, että saan keiton tai kastikkeen. Niitä olisi kiva löytää enemmänkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli