Itsepohdintaa

Olen harrastanut koko viikon itsepohdintaa...

 

Miksi...





 
Keskustelin itseni kanssa kovasti siitä, miksi olen tuhoamassa kovaa vauhtia saavutukseni. Tiedän mitä voin syödä ja miten pitää liikkua, mutta ylläpito on hajoamassa käsiin. Tunnistan olevani peruslaiska tai pitäisikö sanoa mukavuuden haluinen immeinen. Sinnikkyyttä löytyy, kunhan saan motivaation kohdalleen.

Selkeää vastaus en osaa sanoa, että miksi...mutta huomaan että tämä ongelma on nyt vähän laajemminkin elämässäni, toisin sanoen tiedän, mitä pitäisi tehdä, mutta vähän kaikki jää tekemättä... Ärsyttävää saamattomuutta.


Mikä on mennyt vikaan...

Teen itselleni liian tiukkoja systeemejä ja kun annan itselleni luvan herkutella lähtee mopo helposti käsistä. Tunnistan olevani myös tunnesyöppö, kun joku asia painaa tai kiire iskee, sorrun helposti.

Kulunut syksy on ollut töiden puolesta todella kiireinen ja sitä ei ole yhtään helpottanut pitkä myöhäinen lomani joka kasasi entisestään kiirettä. Mä oon hirveen monessa mukana ja aina innolla uudessa mukana... Täytyis vissiin vähän priorisoida.

Miten???

Teen realistisen viikkosuunnitelman ruokiin ja liikuntaan. Suunnitelman lisäksi pidän kirjaa toteutumista. Lisäksi täytyis vissiin vähän priorisoida. Less is more! Ei kaikessa tarvitse aina olla mukana.

Ruokailu

Ison avun on ainakin aikaisemmin tuonut se, että kun noudatan jotain ohjelmaa, suunnittelen ruokailuni etukäteen, näin "nälkähotkimisia" ei tule niin helposti. Muistan juoda vettä riittävästi. Aloitan ruokapäiväkirjon pidon uudelleen. Sallin itselleni pienet herkut, kunhan olen ensin määritellyt milloin ja mitä saan syödä itselleni selkeästi.

Liikunta

Suosikki liikunta muotoni on ollut kävely. Pitkät reippaat rasvanpolttolenkit muodostavat liikuntaohjelmani perustan. Hölkkälenkit myös mahtuvat säännölliseen ohjelmaan, kuten kotonatehtävä crosstrainin harjoittelu. Pitää siis kaivaa crossasi esille, niin tv:tä katsellessa voi crossailla. En ole taas vähään aikaan käynyt uimassa, joten sen voisi ottaa myös ohjelmaan.


En ole vieläkään saanut ratkaistua lopullisesti kunto-/jumppalisali paikkaani kaikessa kiireessä. Tarvitsen omasta mielestäni salin, jossa on riittävästi jumppia. Mahdollisesti kyseeseen voisi tulla sittenkin pelkkä jumppasali, kun periaatteessa pääseen käymään karvalakki kuntosalille ilmaiseksi ;). Päätöksen asiasta teen viikonlopun aikana.


Elämä yleensä

Varaan aikaa itselleni ja rentoutumiselle, mutta silti hoidan mieltä painavat ja roikkuvat asiat pois. Listaan ja aikataulutan tehtävät. Tiedän, että itseani vaivaavat eniten tekemättömät työt.

Varmistan myös riittävän laadukkaan yöunen.

Irtaudun syyslamaannuksesta, joka tuntuu iskeneen. Syyslamaannukseni oireet ->Töiden jälkeen, niinä harvoina päivinä, kun menen suoraan kotiin kiireellä kauppaan, kotiin ruuan laittoon, ruokailu, sohvalle ja siitä nukkumaan. Tästä seuraa yleinen syvempi lamaannus ja kodin kaaos, kun olen harvoin kotona ja silloin kun olen, en jaksa =/.

Tässäpä tämä pohdinta

Eiku toteuttamaan pohdinnan tuloksia muistissa tieto: "Kun ei voi syödä norsua yhdellä haukulla, niin paloittelen sen ;)".

Heh, heti haukkasin ison palan, kun ei riittänyt norsu, vaan piti olla kaksi ;D.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli