Jouluvalmistelua ja joulua...

Oon hyöriny ja pyöriny keittiössä muutaman päivän kokeillen uusia juttuja, niitä perinteisiä unohtamatta. Mun keittiöurakka alkoi jääkaapin pesulla ja sen jälkeen ajelimme kaupoille hankkimaan jouluruokia ja niiden aineksia.

Uusin kokeilu keittiössä oli kokeilla Mantan Keveämpi loppuelämä blogin innoittamana Valion sivuilta löytyvää punajuuri-bataattivuokaa. Kun bataattia jäi yli kokeilla myös myös Isompi hymy, pienempi tyttö blogin Liinan bataattisipsejä. Ne oli todella hyviä ja upposivat, niin nopsaan suuhun, ettei niistä tullut kuvaakaan :D.



















Tunnustan, että tein tänä jouluna ekaa kertaa elämässäni piparitaikinan. Ei oo vain tullut tehtyä aikaisemmin ja ihan kelpoja ne valmistaikinatkin on. En löytänyt tähän hätään äitini piparireseptiä, joten googlasin ohjeen netistä. Tein tällä Kinuskikissan ohjeella ihan hyvän taikinan, mutta ensi jouluna etsin "perintöreseptin", että saa niitä oikeita lapsuuden pipareita.


Eilen oli ohjelmassa imelletyn perunalaatikon teko. Olen käyttänyt tätä  Matti Viikarin ohjetta, jonka olen hyväksi havainnut. Ohjeessa kehotetaan käyttämään perunapuristinta, mutta ainakin toistaiseksi olen vielä kuorinut perunat kuumana käsin. Melkoinen perunateatteri siinä oli, etenkin kun "räjäytin" perunat. Itku meinas päästä, kun availin kattilan kansia. Ensi vuonna hankin varuuksi perunapuristimen ;D.



 
Meidän jouluperinteisiin kuuluu jouluruokailun lisäksi muun muassa haudoilla käynti, joulupuuro, joulusauna koivuvihdan kera, mutta järjestys vaihtelee vuosittain. Nyt on aika rauhoittua ja nauttia joulusta yhdessä perheen kanssa.


Joulusauna
Joulun kettukarkit

 

 

 

 

 

 

 

Hyvää Joulua!













Kommentit

  1. Sä oot oollut ahkera! Toivottavasti kaikki maistuivat! Mä en ole vielä koskaan tehnyt piparitaikinaa. Ehkä ensi vuonna... :)

    Hyvää joulua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!
      Kokkailut onnistuivat hyvin, sitä perunaepisodia lukuunottamatta D.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli