Yllättäviä kalori havaintoja...

Ihme laihtuminen oli tapahtunut yön aikana -1,5 kg eilisestä. Vielä on kuitenkin viikonlopun jäljiltä n. +1 kg. No, eiköhän huomenna olla jo "lähtölukemissa".

Oon tosiaan nyt muutaman viikon merkkaillut syömisiä kalorilaskuriin ja tehnyt yllättäviä havaintoja. Eniten olen ehkä yllättynyt Omega-3 kapseleiden kaloreista. Kolmessa kapselissa on n.70 kaloria. Toisaalta mikä ihme tuo nyt on, kun on öljystä kyse, mutta minut yllätti täysin ;).


The "kanasalaatti"
Toinen havainto koskee ruisleipiä. Mulla on leivät olleet "pannassa" aika pitkään, mutta nyt oon syönyt niitä vähän enempi, etenkin keiton kyytipoikana. Pitkään meillä syötiin Uotilan "sinistä" ruisleipää, joka on hyvää, mutta nyt olen vaihtelun vuoksi ostanut Oululaisen jälkiuunipaloja. Yhdessä Oululaisen jälkiuunipalassa, jossa on varsinaisesti kaksi palaa on 160 kaloria ja jos leipien päälle laitat vielä levitteen sekä vähän juustoa yms. puhutaan 200-250 kalorista per annos. Tämä on suhteessa aika paljon jos vertaan "aamurahkaan" ja sen nälän pitävyyteen. Tästä huolimatta en kyllä leivästä edelleenkään luovu kokonaan, mutta täytyy vaan huomoida tuo kalori määrä päivän ruokakokonaisuutta suunnitellessa. Uotilan ruisleivässä on huomattavasti vähemmän kaloreja, mutta välillä pitää makuja vaihtaa.

Ruokailut:
Aamurahka
"Kanasalaatti" (ohuen ohutta kanafileleikkelettä ja kirsikkatomaatteja)
Mandariini, Omena
Nakkikeitto (joo kolmatta päivää samaa ;) )
Iltarahka


Nyt nokkakohti jumppasalia.

Heippa!


ps. vähäks hianoo kun punaiset jouluomenat on tulleet kauppoihin!




Kommentit

  1. En tiiä, ite oon aina katellu kalorit taulukosta ja sitten vaan nauttinu, hyvä kaloritaulukko on osoitteessa http://kaloritaulukko.net

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Pitääkin tutustua! Muutaman kerran vuodessa pidän viikon jakson jolloin kirjaan esim. kiloklubiin kalorit, ettei ruokailut karkaa käsistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Hyvää ystävänpäivää