Treenikassin hakua ja labratuloksia


Kävin tänään tsekkailemassa treenikassi tarjontaa. Mitään miljoonia en ole kassista valmis maksamaan. Kävin muutamassa kaupassa ja mukaan meinasi lähteä IcePeakin kassi, joka oli sopimivasti tarjouksessa, mutta maltoin mieleni, sillä keskiviikkona on Prisman OstaPois tarjouksena Adidaksen treenikassi.

OstaPois tarjouskassi Prismassa
Jossain vaiheessa rupesin pähkylöimään mitä kasseja kotoa löytyy ja havahduin, että multahan löytyy itseasiassa kassi, joka ajaa treenikassin asian. Se pitää vain kaivaa eteisen yläkaapin perukoilta. Heureka! Miksi ostaa uutta kassia, kun muutenkin yrittää kovasti vähentää tätä tavaran määrää ja rahallekkin on muuta käyttöä. Myönnettävähän se on, että on toi vähän komeenpi kuin se mun.
Mun "uus" treenikassi

Labran tuloksissa ei ollut mitään häikkää. Oon saanut verensokerin pysymään alhaalla ja kolesteroliarvot on olleet aina aika hyvät. 2010 jolloin painoni pyöri kolmi numeroisissa luvuissa jouduin tarkkailuun kohonneiden verensokereiden vuoksi. Ei verensokeri luvut silloinkaan olleet mitään ihan hälyttäviä, mutta ne olivat koholla. Ne pyörivät silloin 6,2-6,3 tietämissä. Painonpudotuksen myötä olen saanut arvot pudotettua normaaleiksi eli alle kuuden. Eilisessä labrassa verensokerin paastoarvo oli 5.2. Oon tosi tyytyväinen tähän.
Kolesteroliarvotkin on toki menneet positiivisempaan suuntaan. Eilen kokonaiskolesteroli oli 5.2, josta ns. hyvien kolesteroiden osuus olli 2,8 (HDL), huonojen 2,14 (LDL) ja triglyseridit oli 0,64.
Löysin vastaavat luvut vuodelta 2009. Kokonaiskolesteroli 4.8, josta HDL 2,05 ja trig 0,93. Sokerit olivat tuolloin 2009. Se miksi näiden arvojen seuranta kiinnostaa minua johtuu taustaltaan siitä, että lähisuvussani on ollut näitä vaivoja (diabetes, kolesteroli ja sepelvaltimoa). Omalla elämäntavalla on iso merkitys näihin arvoihin ja itse ajattelen, että mieluummin teen itse sen minkä voin, kun alan popsimaan lääkkeitä. Kun on lähipiirissä nähnyt mihin lääke- ja vaivakierteeseen se johtaa, kun ei tartu ajoissa "hälytysmerkkeihin" . Niiden välttäminen motivoi kummasti liikkumaan ja tsekkaamaan ruokavaliota, kun tietää mitä "ikääntyminen" tuo tullessaan, jos palaan entiseen.

Mun lounas 
Päivän ruokailut
Banaani
Kanakeitto, ruisleipää, salaattia ja pähkinöitä
Lettuja ja hilloa
Rahka
Jauhelihatortilla salaatilla

Tänään kävin pumpissa. Ihana fiilis! Ihanuutta lisäsi se, että ohjelma oli eilisen jäljiltä tuoreessa muistissa, joten uskalsin laittaa painoja vähän reilummin. Mä käyn niin vaihtelevasti jumpissa, etten meinaa oppiaohjelmia tai kun rupeen muistaan millaisilla painoilla voin liikkeet tehdä ohjelma vaihtuu ;). Nyt on kahtena päivänä ollut lihaskuntopitoinen treeni, joten huomiselle voisi oottaa esimerkiksi crossauksen kotona.

Sykemittarin data
Pumppi 1h,
Rasvanpolttukyky parantumassa, sykealueittain I 46 min, II 4 min
Kalorit 281, josta rasvaa 47%
Keskisyke 102 ja max.syke 138 (sykkeet tosi alhaiset)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli