Havahtumisia

Katselin eilen Teemalta tiededokumentin "Ylipainoinen Usa" 2/4 jakson ja havahduin muutamaan asiaan. Tällainen mielenkiintoinen fakta, joka tosiaan itseltänikin mennyt ihan ohi oli, että aina samassa painossa ollut kanssasisar saa syödä esim. 2000 kaloria, mutta laihduttanut saa syödä vain 1600 kaloria päivässä. Aika epäreilua!  Tämä ei ilmeisesti edes nollaannu vuosien saatossa. Täytyy katsoa Areenasta tuo eka jakso ja yrittää katsoa muutkin jaksot, josko sieltä nousisi itselleni muitakin heureka juttuja. 

Viikonloppu on mennyt puutarha hommissa. Istutin pihaorvokit, siirsin muutamia pensaita, raivasin kukkapenkkejä ja kaivoin ylös jäniksen syömän omenapuun. En raatsinut heittää puuta pois ja istutin sen pihan perälle periaatteella katsotaan kuinka käy. Huomenna täytyisi käydä ostamassa uusi omppupuu. 

Kyykkiminen, maankääntö, lapio hommat yms. on työllistäneet kivasti kroppaa. Pientä jäykkyyttä on ilmassa :). Kyllä tuo ihan jumpasta meni. Ensi viikolla on taas jumpan vuoro.

Viikolla tuli syötyä todella fiksusti eilen vähän illalla lipsahti herkuttelun puolelle, eikä tänäänkään ole ihan oppikirjan mukaan syöty.

Ensimmäinen voikukka pongattu

Vuorenkilpikin on jo kohta kukassa

Kevät vuohenjuuri on komeassa kukassa

Sitkeä orvokki kukkii pihalaattojen välissä

Katsotaan tuleeko tästä pussusta "satoa".


Nämä odottelevat pihalle pääsyä (tomaatti, chili, paprika)

Tälläistä tänään. Nyt nukkumaan ja huomenna uuteen viikkoon.








Kommentit

  1. Munkin porraspielee on huvittavasti levinnyt orvokkeja naapurin kukkapenkistä. Ja toi kalorijuttu on ihan EPISTÄ!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli