Olipahan reissu

Parin päivän Savon turneelta on nyt kotiuduttu...

Eilen lähdin tärppäkkänä aamusta matkaan itselleni epätyypillisessä asussa eli hameessa ja koru vielä kaulassa. Havahduin noista korujen määrästä ja niiden käyttämättömyydestä, että otin tavoitteeksi käyttää vähintään kahtena päivänä viikossa korua.

Työjutut sujuivat hienosti ja immeiset Savossa olivat oikein mukavia. Sen verran kaukana olin suurista taajamista, ettei hotelleja juuri nurkilla ollut, joten tuli sitten kokeiltua jotain muuta. Majoituin vanhan maalaistalon aitassa, olipa maalaisromantiikkaa kerrakseen. Kukaan ei tullut koputtelemaan aitan oveen kissaa lukuunottamatta.

Reissussa meni pari tuntia pidempään kuin tarkoitus. Syykin oli niinkin yllättävä kuin auton renkaan puhkeaminen. Se oli aika veikeä kokemus ja opin paljon uusia asioita ;). Rengas oli onneksi ns. runflat-rengas jolla saattoi ajella jonkun verran hissukseen vaikka rengas oli puhjennut. Toisaalta eipä uutta rengasta sitten löytynyt ihan helposti kun tuo rengastyyppi oli vähän harvinaisempi, mutta toisesta rengasliikkeestä löytyi kelponen rengas jolla pääsin kotiin. Sillä voin ajella muutaman päivän huoletta. Ennen lomareissua on missiona asiointi rengasliikkeessä, että saa oikean renkaan auton alle, josko saisin tämän delegoitua ukko-kullalle.

Syömisiin eilen ja tänään olen ollut tyytyväinen. Eilinen lounas oli evässalaatti, jonka aamulla värkkäsin kotona matkaan kylmälaukkuun. Kaikkiaan eilen syömiset olivat kevyet lounaan lisäksi aamun tuorepuuro ja pari välipalapatukkaa..

Tämän päivän lounas olikin sitten ihan ABC:n seisovapöytä, josta söin maltilla. Kotiin päästyä värkkäsin iltapalaksi kanasalaatin.

Olen ottanut tavaksi kotona ollessa tehdä iltakierroksen pihassa ja tsekkailla mitä kukkii missäkin. Tänään ilokseni huomasin, että ahomansikat alkaa pikku hiljaa punertua. Jee!

Leppoisaa tiistaita ja mukavaa kesäpäivänseisauksen iltaa!














Kommentit

  1. Oi miten ihana majapaikka! Olisipa ollut meidänkin majapaikat viime viikolla tuollaisia! Kuvia en ehtinyt ottaa koko reissulla, niin kiirettä piti koko viikon, hirveätä haipakkaa. Nyt vasta alan toipua viikosta.

    Mutta sen tiedän, että savolaiset on ihania ihmisiä! Lupsakoita, auttavaisia, kertakaikkiaan ihania. Ja sitä murretta rakastan!

    Ja ettei kukaan pahastu: ihania on ihmiset Itä-Suomesta, Pohjois-Suomesta.. ihan joka puolelta Suomea! En tiedäkään mistä kaikkialta Suomea ihmisiä oikein tapasin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tuon paikan vahingossa. Se oli edullinen ja idyllinen =).

      Ihania ihmisiä on joka puolella suomea, mutta kyllä asuinseudulla on jotain merkitystä.

      Poista
  2. Kyllä on ollut kaunis majapaikka, oikein kesäinen! On kyllä hyvä, että kissa kulkee tervehtämässä, pitäen hiiret loitolla. Koruja olisikin hyvä käyttää ihan päivittäin näin kesällä. Minä tapaan ottaa lomalle mukaan koruja ja käyttää niitä päivittäin, kun arkeen työaikana ne eivät sovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyttysiä oli myös kesäisesti, mutta onneksi aitassa oli sellainen sänkykatos, joten ne eivät päässeet kimppuun. Päätinkin, että jos tarkenin aitassa tarkenen kotona leikkimökissäkin ;), jonne aioin majoittautua Juhannuksena. Meillä tuo leikkimökki on ollut oikeastaan aina kesäinen nukkumapaikka enempi kuin leikkimökki.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli