Uudet ruokailutottumukset

Tämän reilun parin viikon aikana Simplessä olen päässyt hyvään vauhtiin uusien ruokailutottumuksien omaksumisessa. 

Tokihan tuo ruokavalio on jo vanhastaan tuttu, mutta dieettiä edeltävässä arjessa tuorepuuroa lukuunottamatta oli lähes kaikki unohtunut. Ateriarytmit olivat kateissa ja veden juonti kotioloissa unohtui. Annoskokojen rakenne ei ollut balanssissa ja herkkujen määrästä en uskalla puhuakaan. 

Petollisinta siinä on ollut, että muutokset on tapahtuneet pikku hiljaa ja edelleen oli vanhastaan näppituntuma, että ruokailut oli suht ok. 

Muutosmatka on vielä alussa, mutta pohdin jo keinoja joilla pysyä ruodussa. Ettei taas palaisi lähtöpisteeseen. Rajojen ja välisteppien asettaminen ja niissä pysyminen on tärkeää. Mikä hyöty on  "hälytysrajoissa" jos niistä lipsuu pikku hiljaa, selitellen ja uskotellen itselleen ties mitä.




Kommentit

  1. Herkullisia annoksia, väriä ja makua! Oikeastaan täytyisi oivaltaa, että kasvikset ja marjat, hedeltmät ovat täynnä makua jota ei mikään makea leivonnainen, makeinen tms korvaa. Silmänruokakin on huippu tärkeää ja sitähän saa kauniista kattauksesta. Iloista viikkoa ja herkullista ruokailua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makunystyrät on alkaneet hioutua oikeaan suuntaan ja ymmärtävät pikku hiljaa kunnon ruuan maukkuuden.

      Poista
  2. Hyvä, että oikeat asiat löytyy. Niinhän se on, että tietoa löytyy, mutta se tahtoo unohtua ja hissukseen pahat tavat pääsevät vallalle. Minullekin tekisi hyvää tuollainen muutos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ollut todella tyytyväinen, että lähin tähän. Sinällään hauskaa tuo, että tietoa ja ohjeita olisi löytynyt vanhastaan itseltäkin, mutta tämä "ryhmässä" olo jotenkin vaan tuo potkua.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli