(Backup) Pääsiäinen

Lankalauantai alkaa olla jo illassa. Vatsa täynnä, lasi punaviiniä ja tietoisuus siitä, että vielä on pari vapaata jäljellä saa mielen kevyeksi, unohtamatta paria riviä suklaata.



Rairuoho jäi istuttamatta, pääsiäiskoristeet on vintillä tai no jotain sentään on... perintö kana, virpomisvitsoja ja keltaisia kukkia. Pääsiäisfiilis tulee siis vähemmällä, niin kuin joulukin 😄.

Aurinko paistoi aamusta upeasti ja eihän sitä malttanut myöhään nukkua tuorepuurolla päivä lähti mukavasti käyntiin.

Pääsiäiseen kuuluu lammas. Tänään oli lautasella karitsankaretta, punaviinikastiketta, vuohenjuustoa, kolmen juuston ”salaattia”, uunijuureksia, perunapalleroita, tomaattia ja paprikaa


Ruokaa ryyditti kelpo punaviini.

Tänään oli taimien koulumispäivä. Istuttelin tomaatit isompiin purkkeihin. En malttanut mennä pihavajasta kaivamaan muoviruukkuja, vaan istuttelin taimet perinteisiin maitotölkkeihin ja vähemmän perinteisiin pikaruokamukeihin.



Vähän nurin kurin meiningillä Ennen pääsiäistä kävin maistelemassa juustoja. Maistelinkin melkoisen määrän erilaisia vuohenjuustoja... meni ihan lounaasta 🤣. Matkaan lähti kolmea juustoa.


Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

Kommentit

  1. Tunnustan: en muista koskaan syöneeni karitsaa..tätä sun blogia kun lukee niin huomaan olevani ihan ruokalapanen;D niiiin paljon makuja kokeilematta mutta onpahan jotain tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, en minäkään ihan mikään ruokakokeilija ole. Maistelen kyllä makuja kun eteen tulee. Eksoottisimmat maistiaiset on Sambian reissulla syödyt madot ja krokotiili.

      Poista
  2. Lammas on parhaimmillaan lapasina ja sukkina ;) (Lasken karitsan lampaaksi, kun siitä semmoinen joskus kuitenkin olisi kasvanut..) Nooh, kyllä se lautasellakin menee, joskus sairaalaassa sain ihan kelvollista lammasta, oli kokki osannut työnsä.

    Mutta herkulliselta kyllä näyttää tuo annos, kieltämättä. Vesi herahti kielelle, siitä huolimatta, että olen vasta syönyt aamupalan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen oppinut syömään lammasta kymmenisen vuotta sitten. Lapsuuden kodissa ei lammasta syöty, kun äidin lapsuuden suosikki karitsa oli joskus joutunut lautaselle.

      Poista
  3. Herkullista ruokaa! Meillä mennään kasvis-, kala- ja broilerilinjalla, kananmunien kera. Nuo juustot, vesi herahti kielelle! Kukkia minäkin hankin ja nyt itää jo toinenkin ohraruoho, kiitos SNY:n joka lahjoitti siemenet. Kauniita taimia hyvässä kasvussa sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä käytiin ostamassa karitsan karetta ja paahtopaistia eli lammasta on vähän eri muodoissa kahtena päivänä. Tänään pitäisi paistaa tuo paahtopaisti.

      Kuulostaa herkulliselta myös tuo kala-,kana- ja kasvissettikin.

      Taimet näyttää toistaiseksi hyvältä, toivottavasti valo vain riittää.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli