Toinen lomaviikko

Toinen lomaviikko on ollut todella puuhakas. Tänä vuonna meiltä jää isompi kesälomareissu väliin, joten lomareissut koostuu useammasta pikku retkestä, ystävien tapaamisesta ja levosta. Tällä viikolla olin ystäväni kanssa Helsinki-lomalla. Kolmeen päivään ja pariin yöhön saa pakattua vaikka mitä. Kävimme muun muassa useammassa museossa ja ”merellä”.

Ensimmäinen museo kohde oli Helsingin kaupunginmuseo, jonne on vapaapääsy. Se on mielestäni hieno juttu. Ekassa kerroksessa on aikamatka entisajan Helsinkiin ja vanhaan kaupuunkiin pääsee tutustumaan mm. virtuaalilaseilla, II-kerroksessa oli niin ikään vanhaa Helsinkiä. Nostalgisinta oli kolikko puhelin ja jukeboksi. Kolmannessa kerroksessa, jossa on vaihtuvia näyttelyitä, oli tällä erää näyttely Helsingin klubeista. Itse en ole klubeillut Helsingissä, joten näyttely ei hurjasti kolahtanut.

Kävimme myös Helsingin kaupungintalon virkagallerian näyttelyssä Filmitähtien jäljillä, jossa oli kuvausta Helsingistä elokuvatuotannon mekkana 30-60 -luvuilla. Se oli Suomi-elokuvien kulta-aikaa. Näyttelyssä oli mm. kuvia, pukuja ja elokuvan pätkiä. Näyttelyyn oli vapaapääsy.

Ohjelmassa oli myös Päivälehtimuseo, jossa oli mm. mielenkiintoista lehtialan historiaa ja painokoneita sekä Pelle Pelottoman näyttely. Tännekin oli vapaapääsy. Mielenkiintoinen tuttavuus siis sekin.

Tuo ratikka kiertoajelu oli aika turha. Saman asian ajaa hypätä normiratikoihin, jolla pääsee paljon edullisemmin kiertämään Helsinkiä. Tuo oli ylihintainen ratikka-ajelu, yli hintaisine juomineen. Ajelu vihreällä kortilla 10€ ja juoma 7,20€.

Merellä oloa oli saarihyppely. Saarihyppelyyn meni kokonainen päivä, itseasiassa päivä ei oikein meinannut riittääkään. Hyppelyyn sisältyi kolme saarta Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna. Suomenlinnassa visiitti jäi todella lyhyeksi, mutta se ei haitannut, koska saari oli entuudestaan jo tuttu. Vallisaari vei sydämeni, sinne on päästävä uudestaan. Vallisaaressa oli kaunista luontoa, vanhoja rakennuksia ja upeita maisemia. Lonnakin oli kiva tuttavuus etenkin kun siellä oli livemusaa ja kiva taidenäyttely. Saarihyppely maksoi 8€. Saarihyppelypäivänä onnistuin melkein käräyttämään itseni. Onneksi selvisin pelkällä ihon punoituksella.





Nuo Helsinki-päivät oli todella aktiivisia.




Jännintä viikossa on ollut opetusluvan saapuminen ja teinin ajo-opetuksen aloittaminen. Minä olen onneksi vain kakkos-ope vaikka perheen pedagogi olenkin 😁. Ukkokulta on siis päävastuullinen opettaja, mutta myös minä ajelutan teiniä. Takana on muutama ajotunti.


Viikolla on herkuteltu. Nuo hedelmäherkut on terveellisimmästä päästä 😄.


Tänään on kuuma.


Vielä on lomaa jäljellä ❤️.


Kommentit

  1. Vallisaari on hieno. Minulla on ajatuksena käydä tänäkin kesänä useammassa saaressa, mutta toistaiseksi vain Suomenlinna on käyty. Ja kaikki museot tietenkin käymättä, kuka sitä nyt omilla alueillaan ;) Kiitos, kun esittelit. Josko innostuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vallisaari on hieno. Eväät kun on matkassa siellä viettää vaikka koko päivän. Toki saaressa on myös kahvilaa ja ravintolaakin eli ilman eväitäkin pärjää.

      Yleensä sitä tulee mentyä merta edemmäksi kalaan 😄.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli