Viikon teemana Italia

Tämän viikon teemana on ollut Italia, sillä meillä oli koko viikon pari vierasta Italiasta. Nyt on melkein "tyhjän pesän syndrooma", sillä vauhdikkaan viikon jälkeen talo on "tyhjä" kun oma perhekin on riennoillaan.

Kovasti tutustutimme vieraitamme suomalaiseen kulttuuriin, mutta paljon kuulimme myös Italiasta. Vieraamme kävivät mm. Ateneumissa, Eduskunnassa, Amos Rex-museossa ja kiersivät perusnähtävyyksiä myös täällä kotikonnuillamme. Söimme perinteisiä ruokia Karjalan piirakkaa munavoilla, poronkäristystä, perunamuusia, lihapullia, yms.

Nämä lyhyet vaihdot ovat kivoja. Pääsee tutustumaan uusin kulttuureihin ihan eri tavalla. Tosin olisi myös kiva olla tutustumassa paikan päällä, mutta perheen entinen teini on hoitanut/hoitaa tämän osuuden :D. Meillä on tämän vuoden aikana ollut vieraita Ranskasta, Kiinasta ja Italiasta.


Vieraamme loihtivat viimeisenä Suomi-päivänä meille herkullisen pasta-aterian, joka oli ainakin itselleni hyvä muistutus, ettei aina tarvitse olla lihaa ruuassa.



Kävimme Linnanmäellä ihastelemassa upeaa valaistusta ja tytöt vähän laitteissakin pyörimässä. Italiaiset ystävämme asuivat sellaisella seudulla, ettei heidän lähellään ollut huvipuistoja, joten kokemus oli heille mieleenpainuva. Itsellenikin nuo Valoviikot (edit. Valokarnevaali) olivat uusi kokemus. Aiemmin olin vain ohi ajaessa ihastellut näitä valoja.










Nyt yritän valaistua ja menen nauttimaan tuosta intiaanilokakuusta ja kiertämään "tiluksia", että kaikki on valmista talven tuloa varten.











Kommentit

  1. Teillä on ollut taas sutinaa - niin kuin aina :)
    Tuo Linnanmäen Valokarnevaali on varmasti hieno, mutta eipä ole sielläkään tullut koskaan käytyä. Isolla kirkolla olisi niiiiiiin paljon katsottavaa ja nähtävää, että ainakin pari-kolme viikkoa tarvisin siihen aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä aina sutise :D. Isolla kirkolla tosiaan riittää nähtävää ja siellä tapahtuu koko ajan jotain. Ilman vaihtareita en varmasti olisi tuonne valokarnevaaleille eksynyt vaikka kirkolla paljon pyörinkin.

      Poista
  2. Minä tyydyn vain parvekkeelta valoja ihastelemaan vuodesta toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli melkoinen ryysis, paljon ihmisiä ja lastenvaunuja, joten parvekkeelta ihaileminen on oikein hyvä vaihtoehto.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli