Ei ollut ostohousuja jalassa

Tänään tuli veronpalautukset tilille. Perinteisesti olen aina vähän korottanut veroprosenttia, niin sanotusti pakkosäästänyt. Veronpalautuksia tuli siis ihan kivasti ja olin haaveillut pääseväni veronpalautuksilla joulun tienoilla aurinkoon ja lämpöön, mutta nyt näyttää huonolta, en taida päästä.

Kävin tänään kaupoilla kun oli näitä -24% alennuksia oli, mutta täytyy sanoa, että en ollut liikenteessä ostohousut jalassa. En saanut ostettua kuin suosikkipelini eli Skippon (Skip Bo), vaikka kuinka kiertelin. Pelikortit menee lahjaksi veljenpojalleni, jonka kanssa aina pelailen Skippoa kun nähdään.

Syömiset on olleet edelleen aika säntillisiä. Tänään aamupalana puuroa, lounaaksi kanasalaatti, välipalaksi pari mandariinia, päivälliseksi savulohipastaa ja iltapalaksi omena. Jätin tänään joulupiparit syömättä, vaikka ne keittiössä huutelivatkin. Huomenna on töissä joululounas ja illalla olisi vielä pikkujoulut, joten huomenna ei ole näin säntillistä syömistä.




Kommentit

  1. Mulla oli töissä ollessa sama tapa; oli helppoa säästämistä kun meni verottajalle talteen. Ja taisi se korkokin olla parempi kuin tavallisella pankkitilillä?
    Viime vuonna sain mätkyjä niin, että itketti ja tänäkin vuonna sain mätkyjä, mutta nyt summa oli niin pieni, että verottaja ilmoitti, ettei tarvi maksaa. Olisiko ollut joku 3-4 euroa. Reilu kaveri.

    Nyt odotan jännityksellä viimeisenä päivänä tulevaa lopputiliäni... Muutahan sieltä ei tule kuin pitämättömistä lomista maksettavat korvaukset, mutta kun kesällä pyysin niistä laskelmaa, että voin pyytää verokortin niitä varten, niin sehän oli varsin vaikeata - menetin pariin kertaan hermonikin ihan totaalisesti. Ensimmäisestä laskelmasta kun kysyin niin vastaus oli jotain "kun olet itse irtisanoutunut". Täh??? Kun pyysin uutta laskelmaa, jossa on otettu huomioon se, että mut on irtisanoTTU, niin siihen en saanut mitään vastausta, ennen kuin otin yhteen työsuojeluvaltuutettuun. Mä pahaa pelkään, että nyt kun viimeinen päivä koittaa, niin asiat ei mene niin kuin pitää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku ”talousnero” on todennut, ettei toi kannattaisi, rahoille kuulemma saisi paremman tuoton kuin tuo saatu korko. Silti tuo on oiva tapa.

      Mietin, että onnistuuko tuo veroprosentin nosto ensi vuonna uudella verokortilla kun systeemi muuttuu.

      Pidän peukkuja, että tuo loppupalkanmaksu menee niin kuin pitääkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli