Välipäivät


Tänä jouluna ei voinut väittää, ettei olisi ollut aikaa tehdä joulua. Lopulta en tehnyt joulua sen enempää kuin aikaisemminkaan, ehkä jopa vähemmän kuin normisti. Vuosi vuodelta kirkastuu ajatus, että joulu tulee hössöttämättäkin ja tärkeintä kuitenkin on, että tekee ne asiat joita jouluunsa haluaa. 

Jätin uunin pesun näihin välipäiviin. Perheen ”teini” yllättyi, että lasi on oikeasti kirkas 🙈. Uunin voisi pestä vähän useamminkin, mutta aika inhaa hommaahan tuo uunin pesu on...

Kävimme myös retkellä Megamyynti Areenalla, jossa hypistelin mm. lankoja ja nappeja, mutta maltoin mieleni lankojen suhteen, enhän vielä ole päässyt työstämään syksyllä ostamiani lankoja.

 



En ole tähän ikään mennessä saanut ratkaistua riisipuuro probleemaa eli syönkö riisipuuron voisilmällä vai kanelisokerilla. Aika usein päädyn kuvan kaltaiseen molempi parempi settiin.

Välipäivinä olen herkutellut juustoilla, suolakekseillä, viinirypäleillä sekä portviinillä. Perinteisesti ostan jouluksi pullon portviiniä, joka sitten riittänee melkein juhannukseen asti.








Kommentit

  1. Auts...meillä pitäisi pestä koko uuni. Siellä ei tällä kertaa paistettu mitään, lämmitettiin vain aattona valmislaatikoita sen verran, että saatiin lämmintä ruokaa pöytään.
    Meillä on nimittäin myös vuosi vuodelta opeteltu tekemään joulua niin, että joulussa on ne kaikille tärkeät asiat ja kaikki hössöttäminen saa jäädä. Toki normisiivous ja sen sellainen pitää tehdä, mutta ei enää samanlaisia övereitä kuin ennen.

    Meillä onneksi matka Megamyynti Areenalle piteni - ennen tuli ajeltua sinne "kun ei tässä ole muutakaan". Se lankaosasto on huikea! Olit melkoinen sankari, kun pääsit sieltä pois ilman lankaostoksia - aplodit sille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin nyt jo harmittelemaan niitä kauppaan jääneitä lankoja 😂. Onneksi siellä suunnilla tulee käytyä aina silloin tällöin sukuloimassa.

      Poista
    2. Mä olen ihan tyytyväinen, kun olen saanut pidettyä näppini irti langoista niin, etten ole itse ostanut lankaa. Olen saanut ihania lankoja pitkin syksyä ja parasta oli se, kun yhtenä päivänä koputettiin ovelle ja meidän kylän mökkitalkkari toi 20 kerää seiskaveikkaa "ota ja tee näistä" :D
      No kyseessä on projekti, joka kestää koko tulevan vuoden; lankoja tulee lisää sitä mukaa kun edelliset loppuu. Sukkaa pukkaa koko talven :)

      Poista
    3. Lankavaraston tyhjennykseen päätin taas kerran minäkin ryhtyä, kun löytyi vaikka mitä kaunista, omista varastoista. Joulun teemme aina oman näköisemme ja tänä vuonna joulutortut olivat menestysjuttu. Täytyy muistaa ensi joulunakin. Hyvää alkavaa uutta vuotta!

      Poista
    4. Joulutortut on ihan parhautta!

      Poista
  2. Kanelisokeri kuuluu puuroon. (joka on tehty kokomaidosta ja vähän kermaakin lorautettu joukkoon)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipuuroa ja imellettyä varten meille ostetaan punaista maitoa, muuten mennään kurrila 😄.

      Poista
  3. Ei mitään sokereita kanelista puhumattakaan. Voisilmä tietenkin. Minulla on joulusiivous vieläkin tekemättä... josko ensi jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita joulunaluspäiviä taas, kyllä sen joulusiivouksen ehtii tehdä :D

      Poista
    2. Molempi parempi. Joulu tuli ilman siivojakin 😄.

      Poista
    3. Me käydään aina aatonaattona mun äidillä joulupuurolla. AM pitää suolaisesta ruuasta noin yleisestikin ja joskus on pyytänyt lisää suolaa puuroon - silloin taisi muutkin laittaa. Siitä on meille muodostunut perheen sisäinen "joulupuurovitsi": äiti nostaa jo varoilta suolapurkin pöytään, ihan vaan jos vävy tarvii suolaa. Johon AM toteaa "no aina sen verran, että pinta tulee valkoseks"....
      Muutoin meillä kyllä on vaihtoehtoina maito, sokeri, kaneli, voisilmä ja luumu-rusinakiisseli. Ihan saa laittaa mitä haluaa tai vaikka kaikkea :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli