Elellä elämän sietämätöntä keveyttä

 Ihan kevyttä ei toki ole ollut, mutta positiivisessa vireessä kuitenkin elellään. Leikkaus oli viime viikolla ja nyt sitten on otettu rauhallisesti. 

 

Leikkaus itsessään oli helpohko ja ongelma oli yhden lohkon sisällä eli kyseessä oli ns. osapoisto. Aamulla leikkaukseen ja iltapäivällä ”aamupalan” jälkeen kotiin. Yöpaikkakin oli varuiksi kyllä osastolta katsottu.

 

Tämä leikkaus olisi yksityisellä maksanut yli 15 000€ (hoitosuunnitelma, idotooppikuvaukset, laboratorio, leikkaus, yöpyminen yms.). Julkisella polikäynteineen hinta n. 200€. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen veronmaksaja. 

 

Kivut eivät ole olleet kovat. Nyt odottelen tietoa jatkohoidosta, joka on oletettavasti sädehoitoa. 

Leikkausmuotia kesällä 2022. Ensimmäisen yön rinnassa oli tuollainen vahva teippaus, joka osaltaan piti kipua aisoissa. Paras kipulääke on ollut tukevat rintaliivit. Olen yrittänyt olla liikkeessä ja tehdä myös ohjeen mukaisia ”jumppia” ymmärrykseni mukaan. Sitä on huomannut, että kotiin saatavia ohjeita voi ymmärtää niin monella tavalla. Myös omassa työssä sitä monesti huomaa miten ihmiset ymmärtävät lukemansa niin eri tavoin. Tosin tässä seinien maalisävyjä pohtiessa, olen huomannut, että ihmiset näkevät värien sävyjäkin eri lailla.

 

Olen myös ihan hyvällä omalla tunnolla maannut sohvalla katsellen telkkaria. On muuten vinkata loistava sarja, jossa on ihan elämän viisauttakin. Sarja TED LASSO löytyy ainakin AppleTVstä. iPhonen käyttäjät voi ladata AppleTv 7 vrk ilmaisen kokeilujakson. Vinkin sarjasta ja AppleTVstä sain lapsukaiselta joka tuli ilahduttamaan äitiä. 

Lapsukainen kävi poimimassa myös mökkipihan mustikat pakkaseen ja tehtiin me mustikkapiirakkakin.



Ukkokulta on hemmotellut kovasti mm. nyhtopossulla ja ollut ihanasti tukena koko prosessissa  ❤️

Ensi viikko on vielä sairauslomaa. Tosin muutamia työasioita ja palavereja olen luvannut etänä hoitaa ihan omasta halusta, koska koen oloni sallivan sen.

Pusihalit kaikille ja iloa elokuun pimeneviin iltoihin ❤️




















 

Kommentit

  1. Eipä ne turhan kauaa leikkauksen jälkeen "jaloissa" pidä pyörimässä, äkkiä kotiin; "muista olla kunnolla, älä riehu" :)
    Hienoa kuulla, että kaikki on mennyt hyvin - menee varmasti jatkossakin, kun pahis saatiin ajoissa kiinni.

    Mutta se on totta, että kyllä sitä ihan mielellään veronsa maksaa, Mursu ja minä ollaan saatu rahoille vastinetta ja vielä ystävällisen palvelun kera, korkojen kera.

    Paranemishali <3 alkavaan syksyyn

    VastaaPoista
  2. Pikaista ja kivutonta toipumista!

    VastaaPoista
  3. Toipumista. Hyvä, että huonot osat on poissa ja voi kehittää hyviä.
    Nuo kirjalliset ohjeet on aina monitulkintaisia. Vaikka olisi kädestä pitäen näytetty ja yhdessä harjoiteltu, iskee hämmennys, kun ohjeita lukee. Hyvä kuitenkin, että ohjeita jaetaan ja etenkin täydet pointsit meidän julkiselle terveydenhuollolle.
    Mukavaa syksyn odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Meidän julkinen terveyden huolto on huippu juttu! Mukavaa syksyn odotusta myös sinne.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli