Maanantaita

 Tänään kävin ottamassa influenssarokotuksen. Siinä on kuulemma aineita kahta virusta A:ta ja B:ta vastaan. Olen ottanut rokotuksen monena vuonna ja nyt jos koskaan sen suoja on tarpeen. Mitään oireita  rokotteesta ole tullut.

Tänään bongasin ensimmäiset jouluomenat kaupassa pyörähtäessä. Nuo punaiset omenat on mun herkkua. Ne on niin makeita ja punaisia. Tältä päivältä jäi omenat maistamatta, mut5a otan yhden huomenna evääksi.


Valolla on iso merkitys. Sama pelto apukuskin paikalta räpsästynä lauantain auringossa ja tämän päivän harmaudessa. 

 


 

Nyt pitää mennä nukkumaan, että jaksaa aamulla kurvailla lekuriin. 

Hyvää yötä ja kauniita unia!


Kommentit

 1. Ihania punaisia omenoita, nam!
  Koronan tehosterokote pitäisi käydä ottamassa; ainakin kysyä antaako ne sen viidennenkin kun antoivat neljännenkin, riskiryhmään kun kuulutaan kumpikin.
  Influenssarokotusta en varmaan ota vieläkään jos vaikka tarjoaisivatkin - vaikka tästä jo vuosia onkin kulunut kun sen otin: olin koko talven kipeänä. Päivän - kaksi kuumeetta ja sitten taas viikon kuumeessa. En tiedä mistä se varsinaisesti johtui, mutta siihen rokotteeseen sen yhdistin, kun muina talvina, ilman rokotusta, en ollut lainkaan kipeänä. En sitä ennen enkä sen jälkeen.
  Tai no yhden kerran sen jälkeen ja sitten olinkin muiden vuosien edestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samanlainen kokemus ensimmäisestä influenssarokotteesta eli olin kipeämpi kuin koskaan. Pidin useamman vuoden tauon kunnes tuli joku isompi hässäkkä (sika/lintu/tms) ja sen jälkeen olen ottanut vuosittain .

   Poista
 2. Just nuo omenat kuuluu jouluun. Minulle ei influenssarokotuksesta ole koskaan tullut mitään oireita. Tosin kovin monta vuotta meni ennenkuin ekaakaan otin vaikka olisi töissä saanut ilmaiseksi.
  Minulle tarjottiin korona5 yhtä aikaa influenssan kanssa. Vetäisivät tarjouksen takaisin, kun kerroin sairastaneeni koronan joku viikko sitten. Joskus tammikuun jälkeen sitten se vitonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan otettua sen korona5 ( vähän niinkuin Maroon 5 ) joulukuussa. Hetken mietin olisinko venyttänyt tänä influenssarokotetta samaan, mutta ajattelin, että parempi ottaa mahdollisimman ajoissa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosi 2022 on startannut

Elokuun ihanat illat ja yöt

Pöljä