Luukku 13

Kuusimetsässä tapahtuu paljon asioita kun sitä ei kats. Aamuhämärissä sieltä kuului jotain laulua, mutta kun en heti mennyt katsomaan, näin vain vilauksen hahmosta. Se taisi olla Lucia-neito seurueineen.



Pyhä Lucia


Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa. Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy.

Metsiin jo Pohjolan vaipan luo hanki, ja maa on valkean verhonsa vanki. Taivaisen hohteen tuo, Lucia valon suo, Santa Lucia, Santa Lucia.

Kiteet luo helmivyön valkoiseen kaapuun. Kätköstä talviyön luoksemme saapuu. Lucia seppelpää, juhlista hetki tää, saavuthan luoksemme, Pyhä Lucia.

Kommentit

  1. Metsässä on ollut melkoinen touhu ja tohina, siellä on kyllä varmaan aika suojaisaakin loppujen lopuksi. Meidän pihalla ainakin kävi eilen sellainen tuuli ja puhuri, ettei sinne kukaan tohtinut nenäänsä pistää - päätettiin jättää lumen linkous ja kolaaminen tälle keskiviikolle. Ja kun sitä lunta vaan tulee ja tulee niin siirrettiin vielä päivällä eteenpäin. Eihän meillä täällä hätää ole.
    Sitten kun pakkanen, ei kun Pakkanen soittaa, että nyt ei näy taloa eikä autoa, niin koetetaan kaivautua mökistä ulos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon metsään ei oikein tuuli, eikä pakkanen osu, mutta tosiaan tuolla ulkona on ollut melkoinen myräkkä. Sääliksi kävi joulukylän väki, joka on tuolla torilla tuulessa ja tuiskussa. Tänään toki on ollut hyvä sää.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli