Luukku 4

Tänään on toinen adventti, mutta kukaan ei ole sytyttänyt kuusimetsään rauhan kynttilää, joka perinteisesti sytytetään toisena adventtina ensimmäisen toivon kynttilän rinnalle. 


Hiukan adventtikynttilöiden historiaa…


”Adventtikynttilöiden käyttö levisi Suomeen Ruotsista 1900-luvulla. Yleensä adventtikynttilät asetellaan niin, että ensimmäisenä adventtina sytytetään vasemmanpuoleinen kynttilä ja seuraavina sunnuntaina järjestyksessä seuraavat kynttilät.

Jokaisella adventtikynttilällä on oma merkityksensä. Ensimmäisenä adventtina sytytetään toivon kynttilä. Toisena adventtina sen rinnalle sytytetään rauhan kynttilä. Kolmantena adventtina toivon ja rauhan kynttilät saavat rinnalleen rakkauden kynttilän. Neljäntenä adventtina, kun joulu on jo aivan ovella, syttyy toivon, rauhan, ja rakkauden kynttilöiden kaveriksi vielä ilon kynttilä.

Tänä vuonna neljäs adventti on jo todella lähellä joulua, sillä neljäs adventtisunnuntai on jouluaattona. Se on hyvä muistutus siitä, että jouluaatto tosiaan kuuluu vielä adventtiin, se on varsinaisen juhlan aatto. Joulu alkaa aaton ja joulupäivän välisenä yönä ja jatkuu loppiaiseen asti.

Adventtikynttelikössä voi polttaa kaikkia neljää kynttilää koko joulun ajan.”

Lähde Kirkko ja kaupunki



Kommentit

  1. Helposti voisi tulla metsäpalo, jos kynttilän jättää tuuleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusimetsässä onkin metsäpalovaroitukset päällänsä, joten kynttilöitä ei voitu syytteillä. Toivottavasti pääsemme vielä niitä sytyttelemään 🙃

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli