Se on taas viikonloppu


Viikko on perinteiseen tapaan humpsahtanut vauhdilla. Viikon teemana on tiedostamatta ollut taimien hamstraus. Taimikaupoilla tuli eteen ihan itsellekin uusia yrttejä. Niistä hankin itselleni tuon oliiviyrtin, se tuoksuu ihan oliiville.

Ostin myös tilliä, rosmariinia, basilikaa, kirveliä, purjoa, timjamia ja chiliä.

 


 

Ootteko muuten nähneet punaista mansikan kukkaa? Mä en ollut ja kun näin, niin pitihän tuo punakukkainen mansikka-amppeli ostaa. Maun pitäisi olla ihan tavis makea mansikka. Ohjeistus oli säännöllinen kastelu, näin mansikasta ei tuu kirpakkaa.
Ennen näkemättömät oli myös valkoiset mansikat, joihin törmäsin perjantaina kaupassa. Ne ei olleet yhtään houkuttelevan näköisiä, näytti raaoilta, en ostaisi. Järkytyin niin paljon, etten hoksannut katsoa hintaa. Varmaan kalliimpiakin…


Ostin nuo kasvilavat aika monta vuotta sitten, mutta ne vain jäi kokoamatta. Muutossa tuotiin ne tänne mökille ja ukkokulta kasasi ne nyt. Laitettiin ne aluksi väliaikaiseen paikkaan kun suunnitelmissa on vähän vielä suuntaa tuota pihaa.


Vielä vähän Cha cha cha tunnelmissa. Telkusta tulee juuri livenä Käärijän jäähallikeikka.


Iloa lauantaihin!

Kommentit

 1. Meillä ei vieläkään ole saatu minkäänlaista kasvimaata aikaiseksi, ei "tavallista" eikä lavaa, vaikka ollaan suunniteltu.
  Sen verran saatiin aikaiseksi, että esikasvatettiin ja nyt viikolla istutettiin ulos kiinansipuli eli ruohosipuli jonka pitäisi maistua valkosipulilta. Kovin on hentoisia, tiedä häntä tuleeko niistä mitään. Ja heti ekana yönä oli sitten hallayö!! Peitin ne sanomalehdellä, kyllä ne taisi sen avulla säilyä, mutta ei ne kyllä muuten miksikään ainakaan vielä kasva....
  Pojan kanssa tehtiin erilaisista kesäkukkien siemenistä sekoitus ja levitettiin kukkapenkkiin joka on tehty Mummille <3. Siihen joka kesä istutetaan tai kylvetään erilaisia kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanomalehti tai harso auttanee. En ole vielä istuttanut taimia laatikkoon, pitää ensin vähän suunnitella.

   Yhdessä suunniteltu/tehty mummin kukkapenkki kuulostaa ihanalta ❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosi 2022 yhteenvetona

Hitaasti

Perjantai höpinää