Syyskuu meni, lokakuu tuli

 Syyskuu meni ja vihels mennessään. Töissä oli ihan julmettu kiire. Laskin juuri, että syyskuussa oli 26 kirjattua ”ylituntia” ja päälle vielä ne kirjaamattomat ”talkootunnit”. No, jossain kohtaa ylitunnit saa tasoitettua pois ja silmissä siintää jo 2,5 viikon päästä syksyn lomaviikko ilman erityisiä suunnitelmia. 

Tärkeimmät ensin…Kyösti on lähtenyt maailmalle. Viimeinen kunnon kuva Kyöstistä on syyskuun puolesta välistä jolloin sillä oli vielä ”mohikaani”. Hiukan haikeaahan se on kun ”lapset” lähtevät maailmalle, mutta onneksi Kyöstikin käy vielä vierailuilla.


Aamuisin, niinä päivinä, kun en ole etänä kiirehdin töihin kaffekupin kanssa. Lämmitetyn maidon ansiosta kahvi on toistaiseksi pysynyt riittävän lämpimänä töihin asti, mutta ilmojen kylmetessä pitää miettiä järeämpiä ratkaisuja. Äkkinäisempi voisi ihmetellä voisiko sen kahvin juoda jo kotona.

Aamupuuro kuuluu arki ja vähän viikonloppu ruutiineihinkin

  
Viime viikonloppuna, kun olin flunssan kourissa mua hemmoteltiin itse tehdyllä grillissä pitsakiven avulla paistetulla pitsalla ja lihapullilla ja pastalla. Pitsan teko grillissä toimii hyvin ja iloksemme olemme todenneet, että pärjäämme ilman erillistä pitsauunia.

Glögi kausi on avattu
Samoin tunnelmavaloilu salaatin kera.

Syyskuussa mun piti aloittaa kuntosaleilu. Arvasit oikein, ei alkanut… Lokakuussa uusi yritys. 

Lokakuussa on tavoitteena parantaa ruokasuhdetta ja lisätä liikuntaa.


Kommentit

  1. Flunssa on kurja tauti, itse jouduin käymään viikon töissä lievässä kuumeessa ja nyt on sitten joku tulehdus kropassa (jota lekurit eivät vielä tiedä) johon määrättiin kymmenen päivän antibioottikuuri. 500 millisiä ja kaks kappaletta kolmesti päivässä + muut tropit päälle. No ehkä tästä joskus tokenee.
    Koska en todellakaan ole mikään luontoihminen sillä tapaa että tuntisin lintuja, niin pakko kysyä tyhmyyttäni että lintu mikä Kyösti on? Näyttää perin uljaalta tuossa kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olosi on jo parempi.

      Kyösti on pulu eli kesykyyhky. Hän on nykyään uljas nuori pulu, joka syntyi elokuun alussa.

      Poista
    2. No hittolainen! Olisihan mun pitänyt pulu tunnistaa mutta jotenkin se tuossa kuvassa näyttää niin saamarin uljaalta, lähes kotkamainen profiili ja jämäkkä asento.

      Antibiootit alkavat hieman purra, kiitos paljon mutta vielä ollaan siinä vaiheessa että maha on aivan sekaisin vaikka siihen on korjaavat lääkkeet ja kuume heittelee rajusti. Tämä vaan kun kuudetta päivää kämpän vankina, alkaa käymään päänupin päälle ja se ei ole hyvä asia.
      Kaikkea hyvää kuitenkin sulle!

      Poista
  2. Onpas Kyösti kasvanut isoksi pojaksi - vai pitäisikö sanoa jo mieheksi? Komea mohikaani kyllä oli, lienee jo madaltunut.
    Meillä on Mursun toimesta muutettu ruokailutottumuksia ja vähennettyä viljatuotteita, vehnää ja erityisesti pastatuotteita. Mistä minä olen tyytyväinen, mutta kun en juurikaan ruuasta valita, koska sopimuksen mukaan hoidan ruokapuolesta vain ruokalaskun, niin se on syötävä sitä mitä kokki kulloinkin atriaksi päättää valmistaa :) No, on toki sananvaltaa mullakin, mutta en tahdo rutista, kun en sitä ruokaa teekään - jos toinen on yli kymmenen vuotta mua passannut, niin otan kiitollisena vastaan kaiken: sen kukkakaalinkin jota viime aikoina on syöty reilusti.
    Siis kuvittele: minä kasvisintolerantikko olen sortunut höyrytettyyn kukkakaaliin!

    Pizzasta taas sijaan tuli mieleen; Mursu on viime päivinä selvästikin viettänyt iltoja netin ääressä tutkien ruoka-asioita ja löysi sieltä Pofiberin. Onko tuttua? Perunakuitujauhoa - ei siis perunajauhoa - saman verran kuitua, 65 %, kuin Fibrexissä. Ostettiin sitä paketti kokeeksi, sitä voi käyttää esim. gluteenittomiin taikinoihin eli myös pizzapohjaan johon tietenkin ajateltiin kokeilla.
    Kaikkea sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyösti on tosiaan jo nuori herra, jolla on ikää about 2kk.. Mohikaani on kadonnut. Hän ei oikeastaan eroa aikuisesta muuten kuin, että on sirompi.

      Pofiber on itselle ihan uusi juttu. Fibrexia tuli käytettyä aikoinaan karpatessa. Tosin päädyin karppi aikana sitten tekemään kananmunan valkuaisista pitsapohjan.

      Respectit höyrytetyn kukkakaalin syönnistä, oot hurja! Oma kokki, joka viilaa ruokatottumuksia👌

      Poista
    2. Fibrex on tuttu mullekin, jos oikein muistan ajan, niin keväällä 2012 (tai sitten se oli 2011) mekin karpattiin Mursun kanssa ja Fibrex kuului mun aamupalaan.
      Nyt yritin tuolta "keskustan" K-marketista sitä ostaa, ei ollut, kysyinkin vielä. Hlökuntaan kuuluva hlö katsoi jostain taskutietokoneeltaan (ei varmaankaan ollut uusi kauppias, en usko..) ja sanoi, ettei Reformi muka enää valmistaisi sitä. Oltiin vähän ihmeissämme ja tutkittiin asiaa kotona - no kyllä vain valmistaa ja kuuluu Keskon/K-ruoka mikä-se-nyt on valikoimiin. Hupsista. No tilattiin sillä kertaa muualta, mutta jatkossa voidaan tilata tuohon omaankin kyläkauppaan :)

      Poista
    3. Oon joskus pyörähtänyt teidän kyläkaupassa jätskiä hakemassa. Siellä on hurjasti tavaraa.

      Poista
    4. Siellä on vaikka mitä ja tilauksesta saa lisää :)

      Mutta tiiätkö, mun kukkakaalin syönti on lähtenyt ihan lapasesta :D
      Mursu teki eilen illalla koekappaleen KUKKAKAALIPIZZAPOHJAN. Kukkakaalia, juustoraastetta, kananmunaa. Vähän aromisuolaa ja savupaprikaa.
      Päälle turkkilaista jugurttia johon oli sekoitettu yks dippikastikepussia, makua en muista.
      Vähänkö oli hyvää. Se oli tarkoittanut sen itselleen, mutta mä söin siitä neljänneksen - se joutui tyytymään mun broilersalaattiin (joka sekin oli kyllä ihan hyvää).

      Poista
  3. Kiirusta näemmä pitää - liki samat ylitunnit täälläkin ja tänään aiottu lomanenkin siirtyy ainakin marraskuun lopulle, voi puuh... ehkä silloin jopa säästyy lomapäiviä - kun ottaa ylituntisa pois...
    Ihanasta potilasta hellitty - sisäisesti ja ulkoisesti (niin on hyvännäköisiäkin herkkuja).
    Minä olen ollut tosi surkea miesflunssan hoitaja - sensitiivisyyskin on tainnut olla vähissä, mutta onhan tuo onneksi toipumaan päin... Tervettä ja energistä syksyn jatkoa - josko ne kuntosalin ovet alkaisi jo kutsua ja avautua!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää