Joulun aikaa

Joulu meni ja vihels mennessään kohtuullisen leppoisasti. Vuosi vuodelta höntyily on vähentynyt ja ”pakkopullat” niin ruuissa kuin muissa krumeluureissa on jäänet pois. 

Tuuvinki eli imelletty perunalaatikko on ”the juttu” meillä, se on oltava itse tehtyä. Metsäsienisalaatti, kalkkuna, joululimppu, saaristolaisleipä, mäti, kylmäsavu- ja graavilohi on tärkeitä joulunajan ruokia meille. Listasta jäi pois riisipuuro, joka kuuluu ehdottomasti aaton aamuun.

Parhaimmillaan tein 10kg perunasatsin, kun tein imellettyä veljillenikin, mutta viime vuonna syöpähoitojen keskellä jouduin itsekin ostamaan imelletyn  (ei ollut hyvää). Tänä vuonna tein vain omalle poppoolle 5kg satsin. Siitä riitti pakkaseenkin.

Paljon ruokaa, vähän ulkoilua, saunomista ja pelejä siinä oli meidän hyvä joulu.




Toivottavasti sulla oli myös hyvä omannäköinen joulu!


Kommentit

  1. Imelletty perunalaatikko on aina ennen ollut se munkin juttu, mutta kun meillä muut pärjäsi ilman sitä ja minä en saanut sitä koskaan onnistumaan = siitä ei tullut saman makuista kuin mummon tekemästä, olen luopunut siitä(kin).
    Joulun alla söin kaupan bataattilaatikkoa, se melkein korvaa tuon perunalaatikon, ja kinkkusiivuja, vähän niin pikkujouluksi 😂.
    Niiden, voiko sanoa ansiosta?, meillä olikin sitten kylmäsavulohi ja salaattijoulu. Hyvin pärjättiin niillä kahdestaan ja yksi lohifilee jouduttiin syömään vähän niin kuin ylimääräisesti, kun Pojalle annettiin porttikielto jonka se otti kyllä ihan vapaaehtoisesti vastaan.
    Nyt sitten odotellaan seuraavaa joulua, on taas hyvää aikaa suunnitella miten sitä vietetään 🎅😄

    VastaaPoista
  2. Parasta on omanoloinen, juuri kullekin itselleen se "Hyvä Joulu" - teillä se on ollut makoisakin ja oih mikä määrä lootaa... meillä oli kala-&äyriäisrikas joulu sattuneesta syystä - mutta sitä siellä pakkasessakin kai eniten riittää, josta pitää.... kun sitä on sinne haalinut "pahan päivän varalle" heh heh... nyt se teki meille hyviä päiviä. Näinkö oikein, että pipari on yksisarvinen? Ihana!!
    Nautinnollista Vuoden lopetusta ja uuden ehomman aloitusta toivotellen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli