Torstain laihdutusvinkit =)

LAIHDUTUS VINKIT
Tuo juttu on poimittu Iltalehdestä ja tuon allaolevan Istu takamuksilla -otsikon takaa pääsee lukemaan jokaisesta tutkimuksesta tarkemmin. Nuo punaisella laitetut on ihan mun omia jorinoita =D, heh ihan kun ette olis arvannu ilman "RAUTALANKAAKIN" ;).

Jokaisen laihduttajan unelma istua takamuksilla ja laihtua... Kenties se on ollut silloin aikoinaan itsellänikin, mutta vaikka peruslaiska olenkin en enää halua istua takamuksillani ja laihtua, vaan liikkua, elää ja vielä pikkuriikkisen laihtua.

Oon miettiny monasti näitä tv-shopin ihmetuotteita ja niitä mainoksia. No tottakai, jos liikkumaton ihminen rupeaa tekemään edes 20 minuuttia päivässä jotain säännöllisesti ,niin väkisinhän jotain tapahtuu, mutta ei ehkä mainosten lupaamia ihmeita...

Muta mennäämpä asiaan eli Iltalehden muutaman päivän takaiseen artikkeeliin.

Istu takamuksilla ja laihdu

Jokaisen pitäisi tietää, kuinka yksinkertainen laihtumisen kaava on; syö vähemmän kuin kulutat. Jos haluat kysymykseen toisenlaisen vastauksen, tutustu näihin metodeihin.

1. Paloittele suklaalevy
Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan ihmiset syövät vähemmän, jos he näkevät annoksen pieninä paloina suuren kokonaisuuden sijaan.

Aika vaikee uskoo, pitää testata =) eli ottaa toisena iltana kokonainen suklaalevy eteen ja toisena pilkkoa uusi suklaalevy. Testi kohteenkin olen jo valinnut Fazerin joulusuklaa =D. Se on mun heikkous (yksi niistä tziljoonista). Onneksi sitä on vaan joulun aikaan tarjolla.

2. Pysy sinkkuna
Toisen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan avioliitto lihottaa naisia, kun taas avioero saa miesten painokäyrän nousuun.

Tämän takia ei ukkoa kyllä viitsisi heivätä enää tässä vaiheessa ;) On se niin ihana, ainakin yleensä ;D.

3. Pyöräytä munakas
Eräässä tutkimuksessa ryhmä ylipainoisia naisia söi aamiaiseksi munia ja toinen ryhmä saman kalorimäärän edestä leipää. Munilla herkutelleet naiset saivat aamiaisestaan suuremman hyödyn. Tulee heti mieleen vanha mainoslause "munalla töihin" ;)

4. Maksa käteisellä
Erään tutkimuksen mukaan ostamme runsaskalorisia herkkuja herkemmin silloin, kun maksamme ostokset pankkikortilla.
 Jep ja lähin automaatti on aikast kaukana, toki jos sinne menee jalan laihtuu takuu varmasti.

5. Punnitse lääkärisi
Tuoreen tutkimuksen mukaan ylipainoinen lääkäri haittaa potilaan laihtumista, sillä lihavalta lääkäriltä saa vähemmän tukea laihduttamiseen.
Työterveydessä ei oo varaa valita ;) ja alkaa nyt sitten vielä läskirasistiksi.

6. Alenna lämpötilaa
Lontoolaisen yliopiston teettämän yhdistelmätutkimuksen mukaan ihmiselle kertyy kiloja sitä enemmän, mitä lämpimämmässä huoneessa hän on.
Tää on hyvä sähkölaskut pienenee ja ehkä sitä tulis enempi kiehnättyä ukon kainalossa =D. Kaikki tykkäis.

7. Lisää deetä
Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiini- ja kalsiumlisät voisivat auttaa ylipainoisia karistamaan kehostaan liikoja rasvoja.
Jaa mää kun laihduin ( ainakin jonkun verran ) kun lopetin leikkimästä vasikkaa eli lopetin ylenmääräisen maidon juonnin. Sitä on mennyt joskus litra tolkulla päivässä. Nykyään juon maitoa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tiettyt ruuat vaativat edelleen kyytipojaksi kylmän rasvattoman maidon.

8. Järjestä ruokakaappi
Laihduttajat, jotka järjestävät ruokakaappinsa niin, että turhat houkutukset ovat piilossa ja annostelevat ruoan lautaselle jo keittiössä, pääsevät varmemmin tavoitteisiinsa.
Tää on niin totta, ja kun vielä jättää herkut kauppaan on houkutuksia vielä vähempi.

9. Kyttää kakkua
Tutkijat uskovat, että lihottavan kakkuherkun näkeminen lujittaa painostaan tuskallisen tietoisen naisen päätöstä syödä terveellisesti.
Tää on musta vähän ristiriidassa ton edellisen vinkin kanssa vai ymmärränks mä asian jotenkin yks niittisesti. Mä taas uskon siihen, et on parempi olla näkemättä herkkuja.
10. Mene nukkumaan
Liian vähäinen uni heittää kehon selviytymistilaan, jossa se janoaa hiilihydraatteja ja rasvaa. Nuku siis rauhassa pitkään ja kunnolla!
Tääkin tuntuu järkeen käyvältä ajatukselta. Itse huomaan että jos nukun pitkään vähän/huonosti syön epäterveellisemmin ja muutenkin nestettä kertyy kroppaan eri tavalla.

Tässäpä torstain aiheet. Tänään on kuntoilu vapaapäivä. ruokavalio on eilisen kaltainen 2x salaattia, aamu- ja iltarahkat + välipalat.

Huomiseen!

Kommentit

  1. Ton 9. kanssa on vähän niin, että se toimii kun selvittää mitä ne herkut sisältävät ja sitten kun tuijottelee, niin mua alkaa ainakin yököttämään. Tietty jotkut herkut vaan säilyy sellasena että mikään ei auta, niitä vaan tekee aina mieli.. Mutta suurimmaks osaks toimii ainakin mulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä totta. Leipoessa jotain extra herkkua järkyttyy aina siitä rasvan ja sokerin määrästä... siksi kai olen leiponutkin niin vähän =D nimim. tieto lisää tuskaa.

      Poista
  2. Jotenkin sellaisia oikein rasvaisia kakkuja ei tee yhtään mieli kun ajattelee sen tirsuvan rasvan omaan takamukseensa. Aina tämä vaan ei toimi.

    VastaaPoista
  3. Jep, mä oon vaan niin "sokea", että ymmärrän sen rasvan määrän vain itse leipoessani =/.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli