Ihana aurinkoinen sunnuntai

Wau, mikä ihana aurinkoinenpäivä tänään on ollut. Linnut on laulelleet ja meillä on kaiveltu hiukan kesäkalusteita varastosta esiin. Paino sanalla hieman ;). Pihaa kiertäessä oli kiva huomata keväänmerkkejä. Lintulaudallakin on käynyt uusia tuttavuuksia joita ei ole talven aikana näkynyt.


Ukko-kulta on innostunut grillaamisesta ja savustamisesta. Viime kesänä päivittyi grilli ja nyt hankittiin kunnon savustin lähinnä lihan savustukseen. Sähkösavustimella saa kalan hyvin savustettua, miksei lihankin, mutta molemmille pitää olla omat savustimensa ettei kalan maku tartu lihaan.


Tuo savustin sai jo huvittavia piirteitä ennen kuin se ehti pihalle asti. Ukko-kulta kokosi grillin ostoiltana ja lähti seuraavana aamuna reissuun. Minä en sitä viitsinyt pihalle raijata, joten ilahdutin isäntää lähettämällä terveisiä sen uudelta kaverilta olohuoneen "nurkasta".

Eka kuva oli vielä aika tylsä, kun en hokannut heti kasvoja tehdä, mutta siitä se sitten lähti...

Tänään ohjelmassa oli sitten sitä savustamista. Alussa hehkutettiin brikettejä pikku pöntössä joka taisi olla oikealta nimeltään piippusytytin. Siitä ne kipattiin savustimen pohjalle, jonka jälkeen lisättiin vesiastia ja paistoritilät. Mitään hätäisen tai nälkäisen hommaa tuo ei ole, sillä savustamisen meni kuutisen tuntia.

Isännän savustaessa ehdin käydä 40 minuutin kävelylenkillä. Kaikkinensa taisin tällä viikolla tehdä kolme lenkkiä ja yhden kotitreenin. Tavoitteena ollut jumpassa käynti korvautui kävelylenkeillä. Kyykkyhaasteen aloittelin, mutta pentele, heti toisena iltana jo sen unohdin. Ajattelin aloittaa sen uudestaan ;), niin kuin kaiken muunkin.

Illalla herkuttelin maukkailla ribbseillä, colesaw-salaatilla, tomaateilla ja kurkulla.

Kun ei ole useampaan päivään päivään päivittänyt, niin olisi niin paljon kirjoitettavaa, mutta nyt on mentävä nukkumaan. Jätän jotain kirjoitettavaa huomisellekkin. Öitä ja voimia alkavaan viikkoon!








Kommentit

  1. Hahhaha - Isäntä oli varmaan mielissään, kun olit keksinyt itsellesi "seuraa" savustimesta :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli