Laihduttajan sudenkuopat
Iltasanomien nettisivuilta bongasin artikkelin, joka kolahti. Siinä oli
juuri niitä asioita, joita olen viime aikoina pohtinut ja vähän kirjoittanutkin. Tässä vähän referoiden "kolahduksia" artikkelista
Usein unohdetaan, ettei pelkkä ruoka tai
liikunta ole useinkaan se perusongelma, vaan emotionaalinen tai
psykologinen yhteys ruokaan. Ymmärryksen löytäminen miksi syön kuin syön tällä tavoin on avain oveen.
Artikkelin asiantuntijoiden mukaan pahimpia sudenkuoppia on kiirehtiminen, puuttuva rehellisyys itseään kohtaan ja vastuunotto tilanteestaan. Stressi on yksi vaikuttava tekijä osiltaan siksi, että se vaikuttaa uneen ja univelka taas lisää makeanhimoa.
Harva tulee syvällisemmin miettineeksi, miksei noudata terveitä
elämäntapoja, vaikka tietäisi ainakin suurin piirtein, kuinka pitäisi syödä ja
liikkua.
Psykologisesti ahtaalle ajautuvat sellaiset laihduttajat, jotka eivät
uskalla pysähtyä tiedostamaan tarpeitaan ja tuntemaan tunteitaan. Pinnan alla olevaa ahdistusta hoidetaan esimerkiksi napostelemalla. Usein meiltä, löytyy piirre
asettaa muiden tarpeet itsensä edelle ja vältellä konflikteja, tähän joukkoon tunnustan
kuuluvani.
”Ei ole itsekästä pitää itsestään huolta eikä ole epäkohteliasta kieltäytyä
asioista, jotka eivät tunnu itselle hyviltä” -Anna Riihimäki.
Iltasanomien artikkeli löytyy tästä.
Tärkeä asia! Kannattaa muistaa, että minä itse päätän, ei kukaan muu, mitä ja miten paljon laitan suuhuni. Terve itsetunto on sitä, että tuntee omat rajansa, pitää niistä kiinni ja kunnioittaa myös toisen ihmisen rajoja. Iloa arkeesi!
VastaaPoistaNäin on. Iloa myös sinne!
PoistaElä sinä pieni laiskiainen pohdi liikaa, antaa hevosen miettiä, sillon iso pää!
VastaaPoista