Hortonomileikkejä

Kesällä olen leikkinyt hortonomia. Uusia lajikkeita oli tänä kesänä pihassa useampikin. Uusia tuttavuuksia olivat mm. kesäkurpitsa, avomaankurkku ja munakoiso.


Ensimmäinen oman maan kesäkurpitsa ja avomaankurkku on poimittu. Kesäkurpitsasta olen suunnitellut tekeväni soppaa.


Pihan satoa.

Mustaherukat keitin mehuksi ihan kattilassa, sillä noin pienen määrän takia en viitsinyt kaivaa mehumaijaa. Valmista mehua tuli vajaat pari litraa. Kyllä tolla muutaman flunssan selättää.

Veljeltä saatu sitruunamelissa puska odottaa istutusta. Istuttaminen olisi nopsa juttu kun löytäisi sille vielä järkevän paikan.


Eksoottisin tämän kesän kasvatettavista on ollut munakoiso. Se ei ehtine tuottamaan satoa, kuten ei paprikakaan.


Hortonomin lajikkeet tänä vuonna
* Tomaatti (3 lajiketta)
* Paprika
* Avomaankurkku
* Chili
* Munakoiso
* Friseesalaatti
* Yrttejä (basilika, timjami, rosmariini, sitruunamelissa)


Ensi kesäksi kokoan tuollaisen muovikasvihuoneen. Täksi kesäksi sen kokoaminen jäi.


Suklaaton syyskuu on menossa ja minä innolla mukana. Tunnustan kyllä maistaneeni uusia vihreäkuula jaffakeksejä, mutta nehän ei oo suklaata vaan keksejä.

Tavoitteena on myös aloittaa "syö säästeliäästi sokeria syksyllä" tempaus. Toiveena on, että sen myötä lakkaisi tämä "ruokakipuilu".









Kommentit

  1. Wau!
    Minä jäin miettimään tuota kasvihuonetta - meidän kesämökki kun on ihan valtatien varrella ja siinä juurruuttaa rekkaa rekan perään eli kasvimaata ei voi perustaa edes haaveissa. Marjapensaatkin on saaneet elää omaa elämäänsä ja ne on tarkoitus kaivaa pois kokonaan.
    OIisikohan tuommoinen kasvihuone pelastus; voisiko siellä asuttaa muutaman yrtin yms., ilman että ne myrkyttyisivät?
    Jos ensi kesänä vihdoin saisi sen mökin taas elettävään kuntoon, on ollut retuperällä monta vuotta, oikein paha mieli tulee. Melkein ainoa ilo on se, että pienen pieni tammen taimi, jotai jänöiltä suojeltiin muutama talvi, on kasvanut reippaaksi tammeksi ja pärjää jo itsestään :D
    Tarvii vain lisää tilaa ja siksi on ensi kesänä vanhan terijoen salavan aika antaa sille tilaa.

    Reilusti tunnustit Jaffa-keksin syönnin - peukku sille! Minä urheasti eilen tyydyin vain pullan palaseen, vaikka niin teki mieli Jaffa-keksejä, ja muut niitä ympärillä söivät. Olivat onneksi perinteisiä appelsiinisia, niin ei ollut hyvää tekosyytä sortua :D
    Minä söin sunnuntaina muka-mokkapalan, mutta mun mielestä se ei ollut oikeanlainen kuorrute siinä päällä. Hyvää se silti oli. Täytyy Jagulaarin tehdä tunnustus oman blogin puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuone olisi varmasti toimiva ratkaisu. Tosin kuumalla kelillä kasvit vaatii kasvihuoneessa entistä enemmän kastelua eli jos on paljon pois mökiltä voi kasvit olla moksis. Toisaalta onhan niitä erilaisia kastelusysteemejä (yksinkertaisimmillaan käännetty 1,5l pullo tai sanko-narusydeemi) jolla voi helpottaa kasteluja.

      Yllättävän siistin ja toimivan näköinen oli tuo Lidl:n muovikasvihuone, ihan yllätyin. Omani odottaa tosiaan ensi kesää, mutta onneksi näin velipojalla tuon koottuna, niin tiedän miltä näyttää.

      Tavalliseen Jaffakeksiin en olisi sortunut, mutta noita vihreitä olen odottanut pitkään kauppoihin tulevaksi. En tainnut mainita, että ne oli syntisen hyviä 😉.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli