Siirry pääsisältöön

Jotain loman tapaista

Pääsiäispopparit  Tämä viikko on vapaata, se on jotain loman tapaista. Viikonloppu meni perinteiseen tapaan vauhdilla. Käytiin suurella kirkolla syömässä ja haettiin Ikeasta mökille verhotangot, mökkeiltiin, koeajeltiin autoa kierrellen maakuntaa ja ihan pikkusen kotoilinkin..


Istuttelin pääsiäispopparit eli maissin, mutta siemenet on ylivuotisia, joten saattaa olla, ettei ne lähde itämään. Maissit kasvaa nopsaan, joten muutamassa päivässä pitäisi näkyä kuin kävi.Pihan lintuystävät hiukan mököttävät kun Kurre Orava oli tullut aterioimaan. Heti kun Kurre lähti linnut hipsivät paikalle. 

. 

Maistoin ensimmäistä kertaa Ukkokullan kehumaa valkosipuli-homejuusto etanapannua, hyvää oli.

 Pietarinkadun iltamaisemaa.

 Repun ohjeistuksen mukaan kävin poistamassa orren linnunpöntöstä.

Sunnuntaina teimme pientä maakunta ajelua koeajolenkin sähköauto. Joutsenet bongasin Pulkkilan harjulla. Tiet on melkoisen veikeätä kunnossa näin keväisin. Maaseudulla ajaessa saa tuta mitä kelirikko on ja törmäsin uuteen liikennemerkkiin ja termiin pannejää. Googlesta piti hakea selitys pannejäälle. Puro- tai pohjavedestä aiemman jään tai maan pinnalle kerroksittain kertyvä, usein kyhmyinen jäämuodostuma”.


Vielä ei ole auton vaihdon aika, mutta oli todella mielenkiintoista ajaa vähän erityyppisillä sähköautolla kuin aiemmin.


Saas nähdä mitä kaikkea tässä viikon aikana ehtii. Tänään ohjelmassa ainakin autonhuolto.


Kommentit

 1. Pannejää on minullekin uusi sana. Kivankuuloinen.
  Paljon olet ehtinyt lomantapaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli vasta lomantapaisen viikonloppu, viikollakin ehti 😁

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosi 2022 on startannut

Tämä vuosi 2022 tulee olemaan on mullistusten vuosi. Se on jo alkanut mullistuksia… Heti vuoden vaihteessa mun lapsi muutti opiskelupaikkakunnalle ja ensimmäiset päivät menivät muuttoteemalla. Todennäköistä on, että myös oma muutto tulee tänä vuonna eteen. Viritelmiä on, mutta tiedä niistä, ei auta kuin odottaa ja odottavan aika on tunnetusti piiiiitkä. Kaiken maailman lunastuspykälöitä sun muita on vastuksena… Viimeisen viikon olen ollut megalomaanisessa yskässä ja oon vaan maannut. Koronatesti näytti onneksi negaa. Hirvittää seuraavat kaksi viikkoa, kun niille on kasautunut tämänkin viikon työt.  Korona testiin oli melkein kahden tunnin jono. Jo ihan autossa istuminen meni maratonista. Tuossa kohtaa hiukan lohdutti, että samanmoinen jono oli takana. Ärsyttää myös tämä tavaran paljous ja raivaaminenkin tarvitsisi aloittaa, mutta nyt prioteettina on ensin tervehtyminen, sitten työsuman purku ja sitten vasta raivaus. Kuntokuurin aloittaminen jää suosiolla helmikuulle… Aloitin vuoden pur

Päivistä sekaisin ja monta muuta

Meillä oli tänään töissä kehittämispäivä. Oli tosi mukavaa olla työporukalla ihan livenä koolla. Se on nykyään niin harvinaista herkkua. Saimme hienosti tehtyä suunnitelmia ja asetettua yhteisiä tavoitteita. Hieno päivä! Lähtiessäni kotiin, olin niin perjantaissa ja huikkailin useammalle hyvät viikonloput. Kukaan ei palauttanut minua todellisuuteen. Autolla ajaessa koin herätyksen, ”kääk, tänään on torstai”. Tänään havahduin myös kahvin kallistumiseen. Olinhan huomannut, että hinta on noussut, mutta kun perinteinen ”kympillä kolme Juhlamokkaa” oli muuttunut kahdeksi järkytyin. Onneksi on vielä kahvivarastoja jäljellä. Tänään töissä oli herkkuruokaa, vuohenjuustokanaa ja bataattilohkoja Viime aikoina on tullut katseltua normia enemmän asunnon välitysilmoituksia ja tänään tein myös löydön. Talossa, jossa oli ensimmäinen ”oma” asunto oli vastaava yksiö myynnissä aww. Voi sitä aikaa, silloin olin villi ja vapaa tai jotain sinne päin. Tykkäsin asunnosta silloin tosi paljon ja siinä oli neli

Joku puhkuu ja puhaltaa

Huh, mikä puuskittainen tuuli on tänään melskannut. Sisältä sitä on tullut etupäässä seurattua 😀. Muutama pikku sähkökatko on päivän aikana ollut, mutta ne on olleet todella lyhyitä.    Kaupassa käydessä huomasin, että kauppoihin oli tullut uusi PepsiMax maku mango. Pitihän sitä ostaa ja maistaa. Tykkäsin mausta, se oli yhtä hyvää kuin CherryMax. Rasberry ja Lime versiot taas ovat olleet pettymyksiä.     Perus PepsiMax on ollut mielijuomaani limppareista jo vuosia, vaikkei sitä nyt määrällisesti viikossa paljoa tule juoduksikaan.   Tällainen aarre löytyi laatikoita penkoessa. Harmi vain, etten ole laittanut vuotta, jolloin kortin sain. Muitakin ihania aarteita löytyi ja varmasti vielä löytyy kun pengottavaa riittää.    Tuulesta ja tuiskusta huolimatta pihan tirpat on jaksaneet pitää kevät sirkutusta. PS. Muistakaa siirtää ensi yönä kelloja, vaikka olohuoneesta keittiöön 😂.