Viikonloppu meni ja vihels mennessään


Viikonloppu meni perinteisen nopeasti. Lapsikin tuli kylään ja ehdimme viettää yhden yön mökilläkin. 

Saimme vihdoin laitettua linnun pöntön puuhun. Googlattuamme ymmärsimme, että pönttö olisi kannattanut laittaa jo syksyllä puuhun, kun linnut kuulemma valkkaa pönttönsä usein edellisenä syksynä.

Peukut pystyyn, että joku tuohon muuttaa jo tänä keväänä.

Sunnuntaina oli upea ulkoilusää ja pitihän sitä käydä nauttimassa aamukahviterassilla. Auringossa pärjäsi, mutta varjossa ei olisi istuskellut. 

Uskaltauduimme vielä jäälle. Jäätä oli vielä melkein puolimetriä, joten todellista pelkoa, ettei se kestäisi ei ollut, mutta äkkiä se haurastuu. Jonkun verran jää jo kumisi.




Ukkokulta kokeili hetken pilkkimistäkin, ennen kuin nappasin sen haahuilemaan kanssani jäälle.

PS. Kevään ensimmäinen joutsenten ylilento bongattu.


Kommentit

  1. Komea asunto lintusille tarjolla ja mainio huopakatto. Meillä on kolme pönttöä pihassa ja linnut käyvät niissä talvellakin lämmittelemässä. Yhdessä on pesitty muutaman kerran. Vaikea tietää miksi ne kaksi muuta ei ole sopivia? Onneksi linnut voivat valita kolmesta samanlaisesta mieleisensä. Toivon, että pönttönne saa paljon käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin tuo linnunpönttö naapurista ja se on todella pieteetillä tehty, otettu huomioon putsaamisesta yms. Pidetään peukkuja, että sinne joku tirppaperhe löytää tiensä.

      Poista
  2. Hieno pönttö, mutta... Ei kai tuo kaari ole joku ns. istumapuu. Jos on, sen voisi poistaa. Se nimittäin palvelee pesärosvoja. Kolopesijät ei istuskele pesänsä ovella. Sehän kertoisi pedoille, että ruokaa tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istumapuu hyvinkin… Kiitos vinkistä, poistan sen heti miten!
      Minä ajattelin kaikessa naiviudessani, että siinä tirppa fiilistelee kotiovella istuessaan ja nauttii maisemista 😂.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli