Vauhdikasta elämää

Kuten veikkasin syksy on hetkistä aikaa ja työpäivät venyy. Olen viikolla aika paljon itsekseni kotona kun Ukkokulta on töissä, joten sitä on niin helppoa jämähtää työpöydän ääreen. Keskiviikkona havahduin klo 19.50, että pitää lähteä saunaan. Olin aloittanut työpäivän aamusta jo kasilta. Päivän tosin katkaisi puolen tunnin ruokkis, jolla singahdin markkinoille ostamaan perunaa, porkkanaa ja kukkia. Muutama vaate tuli ostettua…

 Meidän Kyösti kasvaa. Eka kuva otettu 21.8 ja toka kuva reilu on viikon vanha. Kyösti on kasvanut kohisten ja päätä lukuunottamatta alkaa olemaan ison pulun ”karvoissa”. Siitä vaan ei meinaa saada kuvaa 😄 Olin jotenkin kuvitellut, että saan ihastella kun se tepsuttaa ympäriinsä, mutta se kyyhöttää pesässä aikalailla. Kun vanhemmat tulee ruokkimaan, se tulee pesästä, mutta menee jemmaa heti kun kun huomaa liikettä. Kyösti on tarkka silmäinen, vaikka kuikin olkkarin perältä, niin se huomaa mut. Veikkaan, että arkuus juontaa juurensa siitä, että on ainoa poikanen, kun yleensä niitä on kaksi. Kyökkipsykologista sujuvasti pulupsykologiksi 😄

Ei mene pitkää aikaa kun Kyösti lähtee maailmalle. Mitä sitten seuraan…
 

Pari viikkoa sitten löysin punkin mahasta. Tajusin sen vasta punkiksi kun olin nyppäissyt sen 🙈. Yritän muistaa seurailla purema kohtaa. Punkit ällöjä iljakkeita, mutta kai niilläkin joku rooli on…

Syksy saapuu kovaa vauhtia. Puolukat pitäisi pihasta poimia ja kantarelleja yritän löytää pakkaseen mökin lähimetsästä. Viime viikonloppu en mökille ehtinytkään kun olin muissa riennoissa.
 


Suppilovahveroita näkyi kasvavan mökin pihassa pieni rypäs.

Sunnuntai-iltana pitäisi vielä rutistaa maanantain työkuvioita. Ensi viikolla on myös haipakkaa, mutta kuvittelen sen kuitenkin olevan jo ”rauhallisempi”, joten jos silloin kuntosalille.

Mun kuntosalille meno on tosiaan hiukan viivästynyt, mutta jos ensi viikolla pääsisin. Askeltavoite päivässä on askeltaa keskimäärin vähintään 10 000 askelta (meinasin vahingossa laittaa kilometriä 😂)  syyskuun ajan, kun meillä on töissä kuntohaaste, johon myös minun tiimini osallistuu.

Pitäisi postata useammin kun olisi miljoona juttua ja asiaa mistä voisi postata. Kun postaa harvoin tulee ympättyä sekalaista sillisalaattia 🙃

Aurinkoista lauantaita sinulle!
Kommentit

 1. Uusi haaste : 10000 blogipäivitystä ;)

  VastaaPoista
 2. Kyösti ja sienet ihania, punkki yäk 🤮
  Koputan puuta; en oo vuosiin törmännyt punkkeihin, muksuna kun asuttiin maalla tuossa vajaan parinkymmen kilometrin päässä, niin äiti piti aina iltaisin mulle ja meidän koiralle punkkitarkastuksen :) Silloin niitä välillä löytyi, silloin oli uskomus ja luulo, että punkkeja tulee lepistä, meilläkin kasvoi paljon leppiä siinä missä mä leikin ja missä koira yleensä oli.
  Muistan vieläkin yhden punkin mikä oli äidiltä jäänyt koirasta (pitkäkarvainen saksanpaimenkoira eli ei ihme) huomaamatta ja se oli ehtinyt imeä itsenä jo varmaan ihan täyteen verta. Se oli kauhean näköinen, hyi olkoon!
  Kahdeksan vuotta sitten otin punkkirokotteen, kun Suomi Meloo pyörähti ihan lähellä itärajaa ja silloin kehotettiin ottamaan rokotus. Niitä rokotteita piti ottaa kolmen sarja ja kun olin käynyt hakemassa apteekista kaksi rokotetta, mulle sanottiin, että ei sitä kolmatta tartte, kyllä ne kaksi riittää, yksikin olis riittäänyt. Grrr..... ei nimittäin silloin olleet mitään ihan edullisia rokotteita.
  Mutta eipä näkynyt punkkeja, se oli pääasia - kai ne pelkäsi, kun oli rokotettukin 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan muuten tuon leppä uskomuksen. Niissä lepän lehdissä on sellaisia palluroita lienee se tullut siitä. Harvoin olen itsekin törmännyt punkkeihin. Tontin raivausvaiheessa Ukkokulta sai osuman punkista ja nyt minä. Naapurimmekin koiralla on toki ollut useampi.

   Poista
 3. Kolmanteen punkkirokotukseen pitäisi tilata aika. Yksi punkki on minuun kerran löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin ennen muuten, siis kun olin lapsi, oli ohje, että punkin päälle piti laittaa voita, siihen se sitten tukehtuu ja tippuu pois. Nykyäänhän niin ei saa tehdä?

   Poista
  2. Mä en oo vielä ajatellut ottaa punkkirokotusta, ehkä pitäisi. Ainakin 80-luvulla oli tuo ohje tukahduttaa punkki voilla/öljyllä. Nykyäänhän se on tosiaan ehdoton ei.

   Poista
 4. Etätöissä tuli minullakin helposti ihan järjettömän pitkiä työpäiviä, onneksi nyt tehdään lähitöitö ja sieltä ymmärrän lähteä ihmisten ajoissa pois. Oli sinulla muuten hyvin käytetty ruokkis! T Saukkis, joka on nähnyt eläissään kaksi punkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, työpaikalta tulee poistuttua aikaisemmin, niin ei tarvii muistella miten hälyjen kanssa toimitaan. Meillä tehdään etätöitä paljon. Maanantaisin ollaan koko porukka paikan päällä, muuten sitten enempi tai vähempi etänä riippuen edellyttääkö työt läsnäoloa. Useammin on helpompi olla etänä, niin ei tarvitse etsiä teamseihin neukkaria, meitä kun on useampi samassa huoneessa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Hyvää ystävänpäivää