Mihin viikonloppu katosi

Puf ja viikonloppu katosi. Tunnustan, että ainakin puolet suunnittelemistani asioista jäi tekemättä. 

Ukko-kullalla on ollut pitkään autokuumetta ja olemme vuoden aikana ajelleet monenlaisia autoja. Nyt viikonloppuna oli koeajossa yksi suosikeistani. Viikonloppu meni aika pitkälti "autoillessa" vaikka minun olisi pitänyt rakentaa opiskeluihin liittyvää Moodle-kurssia. Toisaalta vietimme ihanaa perheen yhteistä aikaa ja näimme rakkaita sukulaisia, joten ei harmita yhtään. 

Kävimme tosiaan lauantaina sukuloimassa Aleksis Kiven maisemissa ja samalla kävimme testaamassa paikallista ravintolaa. Olipas siellä hyvä kana-vuohenjuusto annos, johon otin lisukkeeksi salaatin, nams.


Sunnuntaina pyörähdimme Itä-Hämeessä, Heinolassa. Menimme lintutarhalle sen verran myöhään, että emme päässet sisälintuja katsomaan papukaijoja, mutta sieltä löytyi ulkohäkeistä mm. lehtopöllöjä, huuhkaja yms. Tuo Heinolan lintutarha on upea paikka. Siellä on pakko päästä käymään vähintään kerran kesässä. Oikeastaan aina kun Heinolassa päin tulee käytyä. 

Lehtopöllö

Huuhkaja

Muutama sorsa

Onkos Pöllö käynyt katsomassa kaimoja?

Viikonloppuna kokeilin myös hemmotella perhettä paistetuilla nakki-kananmuna tsydeemillä. Pitäisi olla vähän pidempiä nakkeja niin tuo toimisi vähän paremmin. Nyt ei ollut kotona kuin isoja tomaatteja, joten päässyt kokeilemaan luumutomaatti sydämiä jotka olisi menneet samaan "hellyys-genreen". Ystävänpäivän aikaan pyöri Facessa video, jossa oli noita syrän juttuja 😍.


Yhteenvetona viikosta voisi todeta, että meni piirun verran paremmin kuin edellinen, mutta petrattavaa edelleen on runsaasti. 











Kommentit

  1. Laiskiainenon selvästi ottanut osaa Repun lintubongaus-haasteeseen. ;)

    VastaaPoista
  2. Hieno vinkki jokaiselle tutustua lintuihin ja onnistua satavarmasti bongauksessa. Rakkaiden ja läheisten tapaaminen on todella tärkeää, siinä tankataan sydäntä. Autoakaan ei voi ostaa ilman koeajoa ja sovitusta, mahtuuko itselle tärkeät asiat kyytiin, meillä mm. sukset. Uusi viikko ja uudet reipaat aloitukset!

    VastaaPoista
  3. Pitäisi minunkin tuolla joskus käydä.
    Ihania makkarajuttuja :)

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole käynyt katsomassa sukulaisiani tuolla Heinolassa, siis noita Pöllöjä - muita sukulaisia kylläkin :) Oikeastaan melkein hävettää, etten ole koskaan käynyt tuolla lintutarhassa, vaikka usein Heinolassa tulee pyörähdettyä tai ohi ajettua.

    Mutta silloin kun kävin ensimmäistä kertaa Siskon luona Englannissa, Sisko ja Lanko veivät meidät Äitirakkaan kanssa sellaiseen Pöllö- ja haukkatarhaan, jossa oli valtava määrä pöllöjä. Englannissa on sellainen laki, että pöllön saa kyllä ottaa lemmikiksi, mutta sitä ei saa enää palauttaa luontoon - siitä saa isot sakot (tai voi kai jopa joutua vankilaan, en muista varmaksi). Silloin kun Harry Potter oli "kuuminta hottia", ihmiset otti paljon pöllöjä lemmikeiksi, mutta eivätpä sitten jaksaneetkaan hoitaa niitä vaan hylkäsivät ne. Niinpä tuollaisia pöllötarhoja sitten perustettiin useampia sinne tänne ja niitä avattiin turisteille ja yleisölle, tietenkin rahankeruu mielessä, että saavat niitä yllä pidettyä.
    Me osuttiin sinne silloin juuri hyvään aikaan, sillä siellä alkoi juuri sopivasti haukan lennätys näytös - se oli kyllä aika upeaa, miten se haukka totteli sitä kouluttajaa tai mikä se nyt olikaan. Ei sillä mitään sen kummempia temppuja teetetty, mutta lennätettiin yms. Valitettavasti tuo aika kuuluu juuri siihen aikaan, joka on pyyhkiytynyt pois muististani, enkä ihan tarkkaan muista mitä kaikkea siellä oikein oli ja tapahtui, mutta tuon verran muistan kuitenkin :) Upea paikka se oli kuitenkin - ja kuumasta päivästä huolimatta pöllöt ja huuhkajat ja muut linnut jaksoivat olla ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan käydä. Erityisesti kesällä tuo Heinolan lintutarha ihana.

      Tuollaisessa pöllö- ja haukkatarhassa olisi upea käydä, haukat on uljaita lintuja, kuten pöllötkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toipumista

Vauhdikasta elämää

Syyskuu meni, lokakuu tuli